Diverse Lijsten logo @diverselijsten

@diverselijsten op Twitter

Het twitteraccount @diverselijsten tweet volstrekt uit de lucht gegrepen lijsten. Al die lijstjes zijn bedacht door Maurice Beljaars / @moriesbel.

Eerste logo van @diverselijsten (tot juni 2017, toen Twitter ronde ava's introduceerde)

In de eerste periode april 2014 - september 2015 verschenen er zo'n 1400 lijsten en waren er ruim 1800 volgers. Toen heeft @moriesbel even een pauze ingelast van september 2015 tot januari 2017.

Diverse Lijsten ava

Op veler verzoek (echt waar) is @diverselijsten weer verder gegaan met het tweeten van volslagen random lijsten die enige vorm van ordening en structuur brengen in ons veelal chaotische leven...

Vanaf januari 2017 weer actief

Vanaf januari 2017 is @diverselijsten dus weer gaande! Kijken of we het volgersaantal van 1800 weer gaan aantikken :)


Afscheid september 2015 & Upcoming

Het einde van de eerste periode april 2014 - september 2015 werd aangekondigd in 14 tweets. De reacties waren overweldigend en hartverwarmend. Er verscheen diezelfde avond nog een artikel (Twitter Topper) op Upcoming en enkele andere platforms. Hieronder lees je de afscheidstweets.

Zomervakantie

Omdat de lijsten op een gegeven moment niet meer kwamen, bedacht Maurice nog een time-out in de zomer van 2015, dus voordat hij er in september echt mee ging stoppen. Hier zie je de camper waarin Diverse Lijsten zogenaamd op vakantie ging.

@diverselijsten op vakantie (zomer 2015)
@diverselijsten op vakantie (zomer 2015)

Shirtjes!

Van tijd tot tijd kon je ook een t-shirt winnen: het Diverse Lijsten Make My Day shirt. En op koningsdag 2015 werd een speciaal t-shirt verloot. De RT-functie bestond toen nog niet en je retweette toen nog door "RT" voor iemands tweet te zetten.


Korties

Om de paar dagen kwam er een KORTIES. Dat is een tweet met 5 links naar korte, droge tweets van volgers van @diverselijsten. Die waren erg geliefd. Later is @moriesbel zelf nog een tijd doorgegaan met het samenstellen van Korties.

Tweet met uitleg van wat KORTIES voor tweets waren

Volg jij @diverselijsten al?