Twinterview 47: @AppelsenPeren

@AppelsenPeren
Maaike Sips
Sinds: 11 augustus 2008

 

media, lekker eten en koken, beeldende kunst, boeken en de wondere wereld http://www.appelsenperen.tv/appels_en_peren.html

Hoe, door wat of door wie heb jij Twitter leren kennen?

Niet specifiek door iets of iemand. Ik kwam het al een hele tijd overal tegen en in eerste instantie snapte ik niet waarom je iedereen overal en altijd zou willen laten weten wat je aan het doen was. En daarom heb ik uiteindelijk een account aangemaakt om erachter te komen wat er nou zo leuk aan was. Daar kwam ik toen heel snel achter..

Hoe gebruikte je Twitter in het begin? Ook op je mobiel?

In het begin vooral via de computer. Ik ben het pas echt goed gaan gebruiken toen ik mijn iPhone kreeg. Op de internet-loze telefoon die ik daarvoor had stuurde ik wel eens een update via sms, maar dat was eigenlijk niet leuk, omdat ik reacties dan pas thuis kon lezen.

Wat is jouw favoriete twitter-app? Waarom?

Tweetie op de iPhone en op mijn laptop TweetDeckTweetie omdat het een snelle en overzichtelijke app is waar je op vele manieren mee door Twitterland kunt struinen. En je kunt er Mobypicture mee updaten. TweetDeck is fijn omdat Facebook geïntegreerd is. Dat laatste gebruik ik eigenlijk alleen om updates te lezen van vrienden die nog niet snappen dat Twitter veel leuker is. ;-)

Wie heb jij geïnfecteerd met het twittervirus?

Niemand. Ik heb wel mensen aan een account geholpen, maar de vonk is bij hen nog niet echt overgeslagen. Vaak lezen ze wel trouw mijn updates, maar doen ze er verder niet veel mee. Maar ik geef nog niet op!

Zou je Twitter kunnen missen?

Ik kan best een dagje zonder en soms staat mijn hoofd helemaal niet naar twitteren, maar het social network zou ik niet willen missen. En dan vind ik het snelle Twitter waarbij het echt om 'het moment' gaat mooier dan het meer statische Facebook.

Twitter: waarom?

Twitter is een 24-uurs stamkroeg met mooie mensen, verhalen, inspiratie, frisse moed en lol waar iedereen altijd welkom is.

terug naar ➜ moriesbel.nl/twinterview
_____________________________________