Twinterview 46: @artgrrl

@artgrrl
Hannah Biemold
Sinds: 20 september 2008

 

hibernation, graduated, artist, writer, publisher, 1974, verliefd, coffee & iphone & bf addict, koffie #aaiphone #onschuldig #nanowrimo 2009 winner, werkzoekend http://vuurpapier.nl

Hoe, door wat of door wie heb jij Twitter leren kennen?

Via mijn studie Nieuwe Media, iedereen in de werkgroep moest twitteren en erover bloggen als weekopdracht. Eerst wilde ik niet meedoen omdat ik vermoedde dat Twitter reuze verslavend zou zijn, en ik had gelijk.

Hoe gebruikte je Twitter in het begin? Ook op je mobiel?

In het begin probeerde ik zoveel mogelijk applicaties uit en schreef daarover op mijn blog. Later toen meer vrienden twitter gingen gebruiken en ik meer mensen leerde kennen werd het een manier om contacten op te bouwen en onderhouden. Ik gebruikte mijn Nokia om sms te versturen naar Twitter en foto's via Mobypicture. Sinds zomer 2009 heb ik een aaiphone en twitter overal :)

Wat is jouw favoriete twitter-app? Waarom?

In het begin Twitterfox maar die slikte tweets in waardoor ik veel miste. Nu gebruik ik voornamelijk Echofon omdat ik daarin conversaties kan volgen in één scherm.

Wie heb jij geïnfecteerd met het twittervirus?

Meerdere mensen heb ik aan het twitteren geholpen, zoals @aliceverheij@Vijfke@alexvonvaupel@Johnoud en @vreer. Alex bijvoorbeeld kan via Twitter zijn gedichten kwijt die hij anders nooit gepubliceerd zou hebben. Op Twitter is heel veel mogelijk en netwerken gaat heel gemakkelijk.

Zou je Twitter kunnen missen?

Niet echt. Ik heb meegedaan met vijf dagen niet twitteren en in april van dit jaar heb ik niets geschreven totdat mijn kat overleed en ik online support nodig had.

Twitter: waarom?

Naast koffie is Twitter gewoon een ingrediënt dat je nodig hebt om de dag goed te beginnen en uitermate geschikt om contacten te onderhouden

terug naar ➜ moriesbel.nl/twinterview
_____________________________________