Twinterview 43: @bertboerland

@bertboerland
Bert Boerland
Sinds: 2 april 2007

 

Born on the epoch of Unix and the Internet | online since 1989 | in IT since 1996 | linkedin.com/in/bertboerland drupal geek http://boerland.com

Hoe, door wat of door wie heb jij Twitter leren kennen?

Had Twitter in eind 2006 denk ik voor het eerst gehoord maar begreep het niet helemaal, ik dacht dat het een proprietary chat protocol was als msn. Uiteindelijk won de nieuwsgierigheid op 2 april 2007 en maakte ik een account.

Hoe gebruikte je Twitter in het begin? Ook op je mobiel?

Ik twitterde heel lang enkel via jabber, een open instant messaging protocol. Je kan zien dat tweets via "Instant Messaging" nog steeds op de tweede plek staan bij de door mijn gebruikte clients op tweetstats.com/graphs/bertboerland. DM's en @bertboerland's kwamen via sms uit op mijn oude nokia telefoon. Zelf smsde ik niet al te veel naar een gratis nummer in de UK van Twitter waar dit weer in de standaard twitterstroom werd gezet.

Wat is jouw favoriete twitter-app? Waarom?

Tweetie2 op de iPhone is mijn fav app en beter dan menig fat client op "een groot beeldscherm". Met name vanwege de integratie naar andere diensten (URL shorteners, foto's bekijken, zien of iemand een spammer is, wat zijn/haar follow "costs" is, maken dit een geweldige applicatie.
Verder gebruik ik twhirl op mijn Mac's en heel soms het web met de powertwitter addon.

Wie heb jij geïnfecteerd met het twittervirus?

Indirect denk ik vele paarse broeken bij vorige werkgever 2 jaar geleden, collega's, vrienden en zelfs een TV programma. Maar allen zouden heus wel zonder mij aan het twitteren zijn geslagen; de macht van mainstream media is nog steeds zeer groot.

Zou je Twitter kunnen missen?

Ja. Al dan geneuzel over hoe belangerijk Twitter is. Ik kan mail, bloggen, web en Twitter prima missen. Ik zal het wel missen, maar /kan/ het ook. Wordt er niet leuker op en ga het niet zomaar gelijk een Joep doen. Maar is geen eerste levensbehoefte.

Twitter: waarom?

note to self: [insert standaard verhaal over crowdsouring, wisom of the crowds, realtime web en andere paarse prietpraat hier]

terug naar ➜ moriesbel.nl/twinterview
_____________________________________