Twinterview 156: @boutheman

@boutheman
Boudewijn Zeijlmans
Sinds: 8 juni 2009

 

Hoe, door wat of door wie heb jij Twitter leren kennen?

Poeh, dat is best alweer een tijdje geleden. Weet niet goed meer via wie. Weet dat ik in eerste instantie niet zo enthousiast was: beperkte message, ontzettend veel zeer oninteressante informatie ("zit nu de krant te lezen" / "sta in de file") en beperkte interactie.

Vind het steeds leuker worden, maar probeer nog steeds te begrijpen waarom. Om open met veel mensen allerlei gedachten en informatie te delen is erg leuk, maar even vaak zinloos of oninteressant. Het gevoel met z'n allen ergens bij te horen of snel vanuit overal met elkaar in contact te zijn, geeft een gevoel van "dichtbij". Ook een beetje permanente 15 minutes of fame gevoel ook al zijn er maar enkele tientallen / honderden mensen die je bericht misschien lezen. Daarnaast lijkt het alsof je met veel slimme mensen on top of the world zit. We weten alles als eerste, we weten het ook goed. We zijn het opvallend vaak eens met elkaar.

Hoe gebruikte je Twitter in het begin? Ook op je mobiel?

In het begin vooral niet. Toen ik eenmaal mee ging doen ook op mobiel.

Wat is jouw favoriete twitter-app? Waarom?

Gebruik TweetDeck op computer & Nukkad op iPhone. Het werkt.

Wie heb jij geïnfecteerd met het twittervirus?

Ik weet niet zeker of ik dat wel zou willen... :-) Uit de vraagstellingen heb ik toch een beetje het gevoel dat eventuele sceptische twitteraars beter niet aan het interview mee moeten doen.

Zou je Twitter kunnen missen?

Sure.

Twitter: waarom?

Het knappe van Twitter is dat zo veel heel korte tekstjes een enorm gevoel van saamhorigheid kan creëren.

terug naar ➜ moriesbel.nl/twinterview
_____________________________________