Twinterview 42: @bthesingh

Screen Shot 2015-05-18 at 16.15.42.png

@bthesingh
Brendan Thesingh
Sinds: 23 januari 2008

 

Doet iets met de interwebs, twitters, blogs, vindmotortjes en zo. Ladiedieladieda. http://thesingh.blogspot.com

Hoe, door wat of door wie heb jij Twitter leren kennen?

Voor mijn werk ging ik in juni 2007 naar een conferentie over interne en corporate communicatie in Londen. Daar sprak ik Euan Semple. Hij werkte ooit bij de BBC en was daar de aanjager van interne social media. Hij was ook een Twitter gebruiker. Destijds zei het me niet zoveel. Het nut ervan was me niet duidelijk. Ik heb zelf sinds januari 2008 een twitter account.
Vooral toen ik op een dag dacht van laat ik eens veel meer mensen gaan volgen werd het me duidelijk wat de toegevoegde waarde was.

Hoe gebruikte je Twitter in het begin? Ook op je mobiel?

In het begin was het vooral bekijken wat het kon. Kijken wie erop zat, mensen gaan volgen, zoals Euan Semple en JP Rangaswami. Het was vooral fijn om te zien dat er mensen zijn die dezelfde passie als ik hebben voor internet en informatie. Dat deed ik eerst alleen via internet. Ik heb nu 1 jaar een G1 en twitter ik ook op mijn telefoon.

Wat is jouw favoriete twitter-app? Waarom?

Mijn favoriete twitter-app is twidroid op mijn G1. Er zijn regelmatig updates waardoor de app steeds handiger en beter wordt, zowel functioneel als uiterlijk.

Wie heb jij geïnfecteerd met het twittervirus?

Ik heb in ieder geval @bozoc geinfecteerd wat twitter betreft en mijn vrouw @zeemeermin33. Verder is er zeker infectie door de gesprekken met niet-twitteraars. Er bestaan nog veel misverstanden over Twitter. Dat het een soort populariteitsgebeuren is of dat er alleen onzin op staat.

Zou je Twitter kunnen missen?

Ja, ik zou het kunnen missen, maar dat zou ik niet willen. Het is zowel sociaal als werk gerelateerd ontzettend nuttig en leuk.

Twitter: waarom?

twitter is zo fijn, omdat het een verlengstuk en toevoeging is aan je sociale leven.

terug naar ➜ moriesbel.nl/twinterview
_____________________________________