Twinterview 32: @erikvisser

@erikvisser
Erik Visser
Sinds: 7 april 2007

 

internet consultant with a soft spot for people and social media. Looking for an ambitious new job. | internet | 2.0 | mobile | video | innovation | blogger | http://meish.me

Hoe, door wat of door wie heb jij Twitter leren kennen?

Weet ik niet meer zo precies. Weet wel dat ik ben gaan twitteren met mijn hechte vloggers gemeenschap (30+ personen veelal overzees). In die tijd was ik zeer actief met bloggen en twitter gaf een extra dimensie aan de reacties die wij aan elkaar gaven op de video's. Dit is zeker een dik half jaar zo gebleven, weinig nieuwe mensen gevolgd, ook geen behoefte toe. Dit waren natuurlijk veelal late night twitters en ik twitterde natuurlijk ook overdag. Daardoor kreeg ik ook steeds contact met mensen van mijn eigen tijd. Twitterde ik in het begin vooral Engels, eind 2007 was dat voornamelijk Nederlands.

Hoe gebruikte je Twitter in het begin? Ook op je mobiel?

Zoals ik al eerder schreef, vooral voor een kleine hechte groep vloggers waar ik ook al via vloggen intensief contact mee had en in de loop van dat jaar groeide het Nederlands gestaag. En ja natuurlijk gebruikte ik ook mijn mobiel. Nog een oude nokia waar internet per kb moest worden betaald. Dus het enige wat ik deed was sms en mms versturen en dan later de eventuele reacties lezen op de laptop.

Wat is jouw favoriete twitter-app? Waarom?

Het verschilt nogal. Ik heb er zo langzamerhand een stuk of 30 gebruikt. Op de laptop is het heel lang thwirl geweest maar die was eigenlijk veel te traag. Nu is het Echofon. Heeft veel mooie features en is toch nog steeds overzichtelijk. Ik gebruik geen apps als TweetDeck omdat die mijn hele scherm in beslag nemen. Liever heb ik het aanstaan als een kabbelend (snel stromend) riviertje die ik tijdens het werk uit mijn ooghoeken volg.

Op de telefoon (iPhone) is het Twitstat. Heel basic en webbased maar o zo handig in gebruik. Ook veel slimme dingen erin waardoor het eigenlijk in al mijn behoeftes voorziet. Alle andere echte apps die ik heb geprobeerd komen qua gebruikersgemak niet in de buurt. Goede tweede en derde zijn slandr en dabr.

Wie heb jij geïnfecteerd met het twittervirus?

Volgens mij niemand. Heb wel een aantal mensen aan het twitteren gekregen maar daar heeft het nooit aangeslagen. De rest van de mensen was al besmet.

Zou je Twitter kunnen missen?

Net als @moriesbel zou ik het niet willen missen. Het verrijkt mijn leven zowel zakelijk als persoonlijk. Het geeft mij zoveel inzichten die mij anders zouden ontgaan. Volgens mij mag ik er niet eens mee stoppen, dan zou ik mijzelf en mijn werk niet meer serieus kunnen nemen en uitoefenen.

Twitter: waarom?

Om de reden waarom ik Twitter niet zou kunnen missen (zie hierboven).

terug naar ➜ moriesbel.nl/twinterview
_____________________________________