Twinterview 84: @frutselke

@frutselke
Anja Wens
Sinds: 3 april 2008

 

frutsel en knutselaar, mama van Verel (3) en Faber (0), gek van muziek, boekhoudfanatiekeling, met zwangerschapsverlof, buzzer http://petje.planetarmad.nl

Hoe, door wat of door wie heb jij Twitter leren kennen?

Bij vrienden op Hyves zag ik @ twitter nogal eens voorbijkomen in de wiewatwaar berichten. Ben gaan uitzoeken wat dat @ twitter inhield en me daarna direct aangemeld.

Hoe gebruikte je Twitter in het begin? Ook op je mobiel?

In het begin smste ik berichtjes om via mijn blog lezers snel en simpel op de hoogte te houden van wat me bezig hield. Dan hoefde ik me niet druk te maken als ik geen tijd had voor een log. Mijn oude gsm beschikte nog niet over goede internetmogelijkheden. Bij de keuze voor een nieuw toestel werd 'kunnen twitteren' een voorwaarde.

Wat is jouw favoriete twitter-app? Waarom?

Ik heb TweetDeck geïnstalleerd op de laptop, maar wordt nerveus van de verschillende colums. Uiteindelijk twitter ik toch het liefst gewoon via de website. Is wel veel F5, maar zo staat alles onder elkaar en hoef ik niet heen en weer te zoeven. Voor m'n mobiel (=Samsung) heb ik sowieso nog geen app gevonden, dus dat gaat ook via web.

Wie heb jij geïnfecteerd met het twittervirus?

Uhm... voor zover ik weet nog niemand. Doe ook niet actief aan twitterpromotie. Vind het in gesprekken met vrienden en familie vaak zelfs moeilijk om de term twitteren te gebruiken, want weet dat de meeste het niet kennen of gebruiken. Heb het dan maar vaag over kennissen, 'iemand op internet'.

Zou je Twitter kunnen missen?

Ja, ik kan Twitter missen, paar uurtjes tot enkele dagen geen probleem. Voor altijd? Dat zou dan geforceerd moeten worden, maar het kan wel.

Twitter: waarom?

Het gemak waarmee tweeps contact maken, verbaast en verwarmt me tegelijk. Verlegenheid bestaat niet en vrienden zijn er in vele variaties.

terug naar ➜ moriesbel.nl/twinterview
_____________________________________