Twinterview 30: @Hoof

@Hoof
Ruud van Wijngaarden
Sinds: 14 januari 2008

 

Renaissance man, multi channeleer, 3D and photoshop addict, apple user, creates advertising, communication and nonsense, skeptic http://hoofspot.blogspot.com

Hoe, door wat of door wie heb jij Twitter leren kennen?

Artikeltje op GeenStijl. Alle hippe kids van 35 deden het, bleek daaruit. En daar wilde ik me uiteraard graag onder scharen, wild hip als ik ben. Ondanks destijds al bijna 40 en inmiddels praktisch antiek.

Hoe gebruikte je Twitter in het begin? Ook op je mobiel?

Ik heb in het begin waarschijnlijk iets meer mijn werk en iets minder mezelf laten zien. Technisch gesproken heb ik vooral desktop apps gebruikt (eerst Twhirl, daarna TweetDeck), de site vrij weinig. En inderdaad vanaf het begin vrij veel via mijn ouderwetsche Sony Ericsson mobiel, per sms. Later via slandr. Ik reisde toen ook nog een uur of 2, 3 per dag en kon blind sms'en. In de auto.

Wat is jouw favoriete twitter-app? Waarom?

TweetDeck blijft bij mij favoriet, ook de iPhone app bevalt vooralsnog nog nét iets lekkerder dan Tweetie, daar scroll ik me het lazerus. De kolommen zijn fantastisch, integratie met Facebook en LinkedIn zorgen ervoor dat ik bovenop de wederwaardigheden zit van de mensen die ik écht wil volgen. De zoekkolom voor 'woest' is ook ook een doorgaande bron van vermaak en inspiratie.

Wie heb jij geïnfecteerd met het twittervirus?

Ik denk dat ik wel een aantal mensen heb geïntroduceerd, ook omdat ik mijn tweets doorzet naar mijn Hyves-www. Ik realiseerde me onlangs dat wat ik nu op Twitter doe in het verlengde ligt naar hoe het er een paar jaar op bicat.net aan toeging. Daar vandaan heb ik onlangs ook een aantal vrienden van geïntroduceerd.

Zou je Twitter kunnen missen?

Het oeverloos contact met mensen die ik allemaal graag eens in het echt zou ontmoeten had ik eerder ook al via internet, Twitter is daar toch wel een hele waardevolle voortzetting van. Ik zou het wel kunnen missen, er zijn weekenden dat ik alleen wat dingetjes zend en weinig lees, de vakantie blijft ook goeddeels privé wat mij betreft. Maar ik zou wel een sterk gelijkend alternatief zoeken als ze het morgen afschaffen.

Twitter: waarom?

De leukste kroeg van de wereld in je broekzak met hilarische, gezellige, gestoorde, verstandige, slimme, lieve stamgasten, vrienden en vriendinnen.

terug naar ➜ moriesbel.nl/twinterview
_____________________________________