Twinterview 82: @hsl

@hsl
Harold Leewis
Sinds: 21 mei 2008

 

Online Marketeer busy with media innovations, loves good coffee, Mac's and cats. Founder https://TwinterFace.com http://hslmedia.nl

Hoe, door wat of door wie heb jij Twitter leren kennen?

Pfoe, er was een aantal mensen in het startup/freelancer circuit die vooral lieten zien hoe nuttig Twitter kon zijn, o.a. door @renn en @Boris. Mijn 2e poging was 21 mei 2008, ik had al ruim een half jaar eerder een account aangemaakt, maar zag toen niet goed het nut van Twitter.

Hoe gebruikte je Twitter in het begin? Ook op je mobiel?

In het begin probeerde ik vooral aan te geven met welke klussen ik bezig was en met welke projecten ik mijn tijd kwijt was. Meestal gebruikte ik gewoon twitter.com, en daarnaast gebruikte ik ook mijn iPhone.

Wat is jouw favoriete twitter-app? Waarom?

Dat is een hele makkelijke vraag, TwinterFace natuurlijk. Waarom? Omdat ik die zelf gemaakt heb. Ik liep al heel lang rond met het idee om een extra laag over Twitter te gooien met functies die er niet inzaten. Toen hadden we bij @xs4all het idee om te gaan twitteren en hadden we een aantal van die "extra" functies nodig. TwinterFace wordt ook steeds uitgebreider zonder dat het nodeloos ingewikkeld wordt.

Op mijn iPhone heb ik heel lang EchoFon gebruikt, maar sinds Tweetie2 uit is, gebruik ik die (samen met Boxcar voor de notificaties).

Wie heb jij geïnfecteerd met het twittervirus?

Ik heb een hele groep mensen laten zien hoe nuttig en leuk Twitter kan zijn, onder andere @joli_. Maar vooral samen met een collega (@overbob) aan @moriesbel laten zien wat Twitter is.

Zou je Twitter kunnen missen?

Persoonlijk wel, maar zakelijk gezien niet en dan is dat ook weer tweeledig: aan de ene kant gebruik ik het heel veel om tips & tricks te delen met andere freelancers. En aan de andere kant niet omdat ik heel veel tijd en energie in TwinterFace stop en dat doe ik natuurlijk niet voor niets.

Twitter: waarom?

De kracht van 140 characters is precies genoeg om zonder geneuzel snel tot de kern te komen.

terug naar ➜ moriesbel.nl/twinterview
_____________________________________