Twinterview 151: @iGreet

@iGreet
Margreet van Dam
Sinds: 10 juni 2007

 

Online Marketeer | Media-addict | Nieuwsjunk | Shopper | Internet te Vaak en te Veel | Zwak voor Glossy Magazines | 

Hoe, door wat of door wie heb jij Twitter leren kennen?

Ongeveer drie jaar geleden in de zomer van 2007 heb ik een account op Twitter aangeaakt. Ik had gelezen dat Twitter steeds meer gebruikt werd en een grote toekomst werd voorspeld. Ik wou natuurlijk niet achterblijven.

Hoe gebruikte je Twitter in het begin? Ook op je mobiel?

Ik had in het begin precies 2 collega's die ik volgde en dus ook 2 followers. Ik geloofde het toen wel en ben er niet actief mee aan de slag gegaan. Tot ik anderhalf jaar later onder hetzelfde account een doorstart heb gemaakt. Ik heb toen mijn usernaam veranderd, goede apps gedownload en ben interessante en soms ook minder interessante tweeps gaan volgen. Daarna ging het vanzelf.

Wat is jouw favoriete twitter-app? Waarom?

TweetDeck op mijn desktop: overzichtelijke kolommen en praktisch, ook in verband met het brede scherm van mijn iMac.
Tweetie2 op de iPhone. Veel features en heel makkelijk in gebruik. Overigens heb ik op mijn iPhone wel meer Twitter-apps gedownload. TweetDeck op de iPhone is soms handiger met urls inkorten.

Wie heb jij geïnfecteerd met het twittervirus?

Ik werk bij een mediabedrijf en vind dat iedere marketeer minimaal een account op Twitter moet hebben om te weten hoe het werkt en om inspiratie op te doen. Dit geldt overigens ook voor andere social media accounts.

Zou je Twitter kunnen missen?

Natuurlijk kun je Twitter missen. Maar waarom zou je?

Twitter: waarom?

Twitter werkt als een microblog. Dus alles wat ik leuk, grappig, nuttig en informatief vind, kan ik delen. Zakelijk doe ik heel veel inspiratie op door Twitter. Concrete tweets waar ik direct mee aan de slag kan op mijn werk maak ik favoriet en kan ik zo later makkelijk terugvinden. Via Twitter heb ik al veel interessante en aardige mensen leren kennen waarmee je je netwerk zowel zakelijk als privé kunt uitbreiden.

terug naar ➜ moriesbel.nl/twinterview
_____________________________________