Twinterview 101: @Jojanneke

@Jojanneke
Jojanneke v.d. Bosch
Sinds: 21 maart 2007

 

Adviseur online communicatie & social media. Bevlogen spreker. Ondernemer. Schaatsen. Onderwijs, ict, logistiek. Tech45.eu. Online sinds '94. Schaatsreporter http://eoscommunicatie.web-log.nl

Hoe, door wat of door wie heb jij Twitter leren kennen?

Ik ben er eens via Google op gekomen, toen ik op zoek was naar blogcommunities voor een werkreis naar New York in 2007. Mijn agenda stond binnen drie dagen tjokvol afspraken in New York. Te gek! Na mijn reis in New York zag ik dat nog maar weinig Nederlanders op Twitter zaten. Maar dat weerhield me niet. :-)

Hoe gebruikte je Twitter in het begin? Ook op je mobiel?

Ik twitterde aanvankelijk alleen via de website, maar sinds mei 2007 op een Nokia N70. Sinds 11 juli 2008 via diverse apps op mijn iPhone: TwitterrificTweetieHootSuite.

Wat is jouw favoriete twitter-app? Waarom?

HootSuite! Fenomenaal voor het managen van meerdere accounts, goede features, slim gebruik van kolommen met diverse functies. EN een mooie interface. En webbased! Ik vind het namelijk maar mal om apps te downloaden (zoals TweetDeck). Dat kan toch veel sneller en lichter? HootSuite gebruik ik zowel mobiel als als webapp.

Wie heb jij geïnfecteerd met het twittervirus?

Hm. Ik denk dat ik @metalicious wel aan het twitteren heb gekregen. En ik deel mijn plezier in twitteren nogal, dus wellicht zijn het er wel meer.

Zou je Twitter kunnen missen?

In een notendop: nee. Genuanceerd geformuleerd: nee, ik zou Twitter niet kunnen missen. Ik houd wel eens twitterpauzes, maar erg lang houd ik dat doorgaans niet vol. En eerlijk gezegd zou ik ook niet weten waarom ik Twitter zou moeten missen. Dat vormt dus een aardig bruggetje naar de volgende vraag...

Twitter: waarom?

Twitter vormt een snelle, laagdrempelige manier om te communiceren met vrienden, bekenden én onbekenden. Het biedt je de mogelijkheid een inkijkje te geven in je leven, je werk en je hobby's. Ongekunsteld en authentiek. Op mooie, krachtige momenten en op momenten dat niet alles perfect gaat. Je kunt kennis en informatie delen en ontvangen en gelijkgestemden ontdekken. Het mooie is dat mensen diverse rollen hebben in hun leven. Als vriend, collega, geliefde, hobbyist, levenskunstenaar. En Twitter geeft de mogelijkheid om je 'avatar' meer te laten zijn dan een bio in 140 tekens. Je deelt wat je wilt delen. De kern is communicatie, en dat is fijn.

terug naar ➜ moriesbel.nl/twinterview
_____________________________________