Twinterview 126: @joli_

@joli_
Jolien Meiberg
Sinds: 27 september 2008

 

Illustrator, artist and painter. I also make iPhone sleeves and I occasionally participate in mail art projects. http://joli.nl

Hoe, door wat of door wie heb jij Twitter leren kennen?

Door @hsl, hij gebruikte het al langer. Hij heeft ook mijn website www.joli.nl gemaakt. Toen die online ging ben ik nieuwsberichten vanuit daar gaan tweeten. Ook nieuwe schilderijen kwamen automatisch via mijn website op Twitter, erg handig.

Hoe gebruikte je Twitter in het begin? Ook op je mobiel?

In het begin was ik nog niet zo actief, gebruikte alleen de Twitter website en zoals bij hierboven beschreven. Later ben ik het wat meer gaan gebruiken. Er kwamen steeds meer interessante mensen bij die ik ging volgen en ik zag er steeds meer het nut van Twitter. Ik ging andere kunstenaars volgen waardoor ik las over interessante boeken die zij lazen, waar de leuke tentoonstellingen zijn en wat andere mensen bezig houdt op het creatieve vlak. Ik begon wat meer te vertellen over mezelf op Twitter: de ontwikkelingen die ik doormaak als illustrator, waardoor ik geïnspireerd word en hoe ik tot een bepaald schilderij of beeld kom. Achteraf is het leuk om terug te lezen. Ik kan zien hoe ik in het afgelopen jaar verder gekomen ben in mijn werk en dat ik leuke contacten heb opgedaan. Het is eigenlijk een leuk dagboek voor jezelf. Uiteindelijk kwam Twitter op mijn iPhone, ik gebruik het voornamelijk om de tweets van anderen te lezen als ik in het OV zit en gebruik het zelden om iets te schrijven.

Wat is jouw favoriete twitter-app? Waarom?

TwinterFace. Omdat het ontzettend handig is. Ik heb 3 twitteraccounts. Een voor mezelf (@joli_) een voor mijn handgemaakte leren iPhonehoesjes die ik verkoop: @JoliOriginals Elk uniek nieuw item krijgt een melding op Twitter zodat mensen het kunnen zien en misschien kopen :-) En een voor de geboortekaartjes die ik maak en waar een website voor komt: @joli_kaartjes In TwinterFace kan ik makkelijk switchen tussen de accounts zonder in en uit te loggen.

Wie heb jij geïnfecteerd met het twittervirus?

Volgens mij niemand, alhoewel ik wel mensen heb geprobeerd te overtuigen van wat er zo handig is aan Twitter. Ik heb alleen niet zoveel mensen uit de computerscene om mij heen. Die mensen geloven het hele twitterverhaal graag maar hebben zelf niet veel te melden en zien ook de noodzaak niet van Twitter als nieuws en informatiebron. Wacht maar... ze komen er nog wel achter... alleen over een paar jaar pas... :-)

Zou je Twitter kunnen missen?

Jahoor, geen probleem! :-)

Twitter: waarom?

Het delen van informatie, het opdoen van kennis en inspiratie, het onderhouden van contacten.

terug naar ➜ moriesbel.nl/twinterview
_____________________________________