Twinterview 80: @Jorijn

@Jorijn
Jorijn Schrijvershof
Sinds: 25 maart 2008

 

Apple, Web Development, Beer, Pizza, Friends, Sarcasm, Life, 1990. http://jorijn.com

Hoe, door wat of door wie heb jij Twitter leren kennen?

Ik ben met Twitter begonnen toen de 'hype' ineens losbarste op het internet. Hypes zijn er vaak niet zomaar dus ik was nieuwsgierig.

Hoe gebruikte je Twitter in het begin? Ook op je mobiel?

In het begin snapte ik niet zo goed wat het nut nou was. Toen ik een iPhone aangeschafte en daarbij de applicatie Twinkle was het plezier compleet. Ik kon gemakkelijk in contact komen met de mensen om me heen. Het had wel iets gezelligs.

Wat is jouw favoriete twitter-app? Waarom?

In het begin dacht ik niet dat ik ooit iets anders zou gaan gebruiken dan Twinkle. Dit tot de markt van mobiele twitter-applicaties ontplofte en er overal betere applicaties bij kwamen. Ik zweer nu bij Tweetie voor Mac en Tweetie 2 voor iPhone.

Wie heb jij geïnfecteerd met het twittervirus?

Mijn werkgever heeft een start gemaakt op Twitter nadat hij door mij inzag dat het ook commercieel interessant kon zijn om werk te verkrijgen via Twitter. Verder is Twitter een zodanig populair medium dat de meesten om mij heen al een account hebben.

Zou je Twitter kunnen missen?

Veel berichten plaats ik zelf niet, maar de constante stroom van nutteloze weetjes over mensen en zo nu en dan de interessante tips zou ik niet kunnen missen.

Twitter: waarom?

Ik ontwikkel websites. Twitter heeft mij in contact gebracht met mensen die interesse's delen waaronder deze. Ik volg een handvol mensen die regelmatig hun bevindingen en uitvindingen delen. Twitter heeft mij zeker geholpen om te groeien in mijn baan.

terug naar ➜ moriesbel.nl/twinterview
_____________________________________