Twinterview 94: @KarindeZwaan

@KarindeZwaan
Karin de Zwaan
Sinds: 31 maart 2008

 

Industrial Designer, blogger @dutchcowgirls http://www.lings.nl

Hoe, door wat of door wie heb jij Twitter leren kennen?

Hoe zat het ook alweer... In eerste instantie gebruikte ik Jaiku, want dat zag er veel mooier uit. Daar had @michielveenstra iets mee te maken. Daarna heb ik een tijdje Jaiku doorgezet naar Twitter. Twitter heeft de wedstrijd gewonnen en niemand kent Jaiku nog. Meer mensen en vrienden die gebruikmaken van één en dezelfde dienst is toch echt leuker.

Hoe gebruikte je Twitter in het begin? Ook op je mobiel?

Vooral in combinatie met Jaiku en ook via mijn mobiel. Niet via mobiel internet, maar via sms'jes! Thuis voornamelijk heel saai via twitter.com. Sinds ik internet heb op mijn telefoon, heeft het gebruik van Twitter zeker een vlucht genomen.

Wat is jouw favoriete twitter-app? Waarom?

Op mijn telefoon gebruik ik Gravity, omdat dat perfect werkt met mijn S60 telefoon. Bovendien kan ik er ook meteen mijn Facebook lezen en updaten en de artikelen in google-reader lezen. Voor Gravity gebruikte ik vooral de mobiele site m.slandr.net. Deze gebruik ik nog steeds regelmatig trouwens, juist omdat het heerlijk simpel is. Slandr ben ik tegengekomen toen ze eens samenwerkten met Lowlands. Update je via een speciale pagina, dan kwamen je updates automatisch bij 3voor12 terecht. Dat vond ik leuk, en daarna ben ik alleen maar meer gaan twitteren.

Wie heb jij geïnfecteerd met het twittervirus?

Wie niet :P

Nee dat valt reuze mee, ik ben niet direct een verkondiger van het twitter-woord. Als mensen nieuwsgierig genoeg zijn, komen ze vanzelf wel. Wat wel hielp was toen ik mijn tweets achter een slotje zette. Een hoop mensen bleken wel met mijn tweets mee te lezen maar zelf niet te twitteren. Door mijn slotje moesten zij zelf een account aanmaken om mee te kunnen lezen. En probeer dan maar eens niet te twitteren :-P

Zou je Twitter kunnen missen?

Ja hoor. En wie zegt dat Twitter er oneindig is? Zolang we het blijven gebruiken en we er allemaal zitten, is het super. Maar als mensen weggaan is er niet veel meer aan. Ga vandaag de dag maar eens op een irc chatten of icq'en.

Twitter: waarom?

Twitter is snel in communiceren en op vragen krijg je daardoor meestal antwoord van je netwerk voordat je het weet. #durftevragen

terug naar ➜ moriesbel.nl/twinterview
_____________________________________