Twinterview 51: @Luuk58

@Luuk58
Luuk de Leest
Sinds: 23 juni 2008

 

HAAI. Ik ben Luuk. 15 jaar. Woon in Sint-Oedenrode. En ben superpopulair op Twitter (check m'n followers :'D) http://LuukDeLeest.nl

Hoe, door wat of door wie heb jij Twitter leren kennen?

Door allemaal stalkmensjes op mijn website. Ik moest twitteren, zeiden ze. En zo geschiedde. :)

Hoe gebruikte je Twitter in het begin? Ook op je mobiel?

In het begin alleen maar web. Daarna heb ik een hele tijd een Firefox-plugin gebruikt waardoor je kon tweeten vanuit de adresbalk. Allemaal wel luek (geen typo, laten staan moriesbel!) en zo, maar dan moest ik nog steeds naar twitter.com om tweets te lezen. Next: Twitterfon (nu: Echofon)! Die gebruik ik nu nog steeds en blijf ik ook gebruiken. Ohja, ik heb na een hele tijd twitteren ook nog een iPod Touch gewonnen (wat natuurlijk meteen getwitterd is: http://j.mp/6WjCk4). Maar daarover meer in het volgende invulvakje. Okiedokie?

Wat is jouw favoriete twitter-app? Waarom?

Ha, luek (geen typo, mensen), twitter-apps! In the beginning, gebruikte ik Twitterfon. Dat was de app van de plugin die ik ook op mijn laptop gebruikte. Die reclame begon toch wel heel irritant te worden, dus heb ik Tweetie 2 gekocht. Mooie interface, reageert snel, en nog meer positieve dingen. Super! Kopen, mensen, kopen!

Wie heb jij geïnfecteerd met het twittervirus?

Mijn moeder @LonnekeDeLeest, mijn broertje @TijsDeLeest en mijn andere broertje @BartDeLeest, maar die zijn allemaal niet meer actief. Hmmm, eigenlijk, ummm, heb ik nog niemand actief aan het twitteren gekregen! Mijn oma vult trouwens wel netjes iedere avond haar wie-wat-waar in op Hyves, is dat ook goed?

Zou je Twitter kunnen missen?

Neen. Ik heb meegedaan aan de #twitterrehab van @rutger_, maar dat werd een ramp. Altijd als ik me voorneem om niet te twitteren gebeuren er allemaal dingen die gewoon op Twitter moeten! Like, er stort een vliegtuig voor ons huis neer. Zou ik dan toch even de wereld mededelen dat er honderden mensen dood liggen te bloeden op een paar meter afstand, of zou ik mezelf in bedwang kunnen houden? Neen, natuurlijk niet. En ik kon mezelf trouwens ook niet in bedwang houden toen ik iets leuks zat te kijken op tv. Dat moest de wereld toch weten? Dus ik ben fijn weer gaan twitteren na een dag.

Twitter: waarom?

Sociaal doen met mensen die ik maar half ken, zonder van mijn kamer af te komen. Ha! (dat waren 84 chars)

terug naar ➜ moriesbel.nl/twinterview
_____________________________________