Twinterview 119: @marcdubach

@marcdubach
Marc Dubach
Sinds: 31 oktober 2008

 

Marketeer / Eindhoven / Writer/Schrijver of/van 'Mijn PSV DNA' / Photographer / Kandidaat Gemeenteraad / D66 http://www.marcdubach.nl

Hoe, door wat of door wie heb jij Twitter leren kennen?

Een paar jaar geleden. Ik volg als marketeer allerlei marketingsites en via deze Amerikaanse sites kwam ik al snel in aanraking met Twitter. Overigens ging dat niet meteen van harte. Zie mijn hele relaas op het gastblog dat ik schreef voor het ED: http://bit.ly/5UdQnK

Hoe gebruikte je Twitter in het begin? Ook op je mobiel?

In het begin alleen via het web en een aantal keren per week. Mijn eerste account was anoniem en ik had nauwelijks volgers. Na de aankoop van mijn eerste legale iPhone in Nederland had ik al snel een Twitter app.

Wat is jouw favoriete twitter-app? Waarom?

Twitterific, omdat het snel, makkelijk en handig is. TweetDeck omdat ik daar mijn verschillende 'Twitter-werelden' goed kan scheiden en het al realtime was voordat ook Twitter zelf die kant op ging! (Twitter.com moest je eerst nog steeds zelf refreshen namelijk.)

Wie heb jij geïnfecteerd met het twittervirus?

Behoorlijk wat mensen. Ik moet op elk feestje uitleggen waarom ik twitter en er zijn dan altijd wel een of twee belangstellenden die een korte introductie willen. Naar aanleiding van mijn Gastblog in het ED is bijvoorbeeld ook een onwillende journalist overstag gegaan. Ik ben graag een ambassadeur voor Twitter!

Zou je Twitter kunnen missen?

Twitter is een geweldig communicatiemedium. Ik gebruik het veel en graag maar het is niet per definitie onmisbaar. Ik zou het wel heel erg missen als het er niet meer was.

Twitter: waarom?

Twitter brengt nieuws en toegang tot personen die vroeger onbereikbaar waren. Twitterville is mijn persoonlijke Global Village waar ik me heel erg thuis voel!

terug naar ➜ moriesbel.nl/twinterview
_____________________________________