Twinterview 137: @MarcelvanDriel

@MarcelvanDriel
Marcel van Driel
Sinds: 20 november 2008

 

Kinderboekenschrijver, vader, optreder (www.schrijverleestvoor.nl) creatief brein, weggever, eigenaar StoerBoek.nl   -  www.marcelvandriel.nl

Hoe, door wat of door wie heb jij Twitter leren kennen?

Ik had al wel over Twitter gehoord, maar het leek mij helemaal niks, al die korte berichtjes over wat je aan het doen bent. Uiteindelijk ben ik op Twitter begonnen via @ReneeF. Ik gaf mijzelf 1 maand. Als ik niet binnen een maand de kracht van Twitter zag, zou ik ermee ophouden. Inmiddels ben ik twitterverslaafd en geef ik twitterworkshops ...

Hoe gebruikte je Twitter in het begin? Ook op je mobiel?

In het begin twitterde ik vooral vanaf de site, maar daar werd ik al snel knettergek van. Zeker toen ik wat meer mensen begon te volgen, schakelde ik over op TweetDeck. Omdat mijn telefoon geen apps kon draaien en ik geen geld had voor een iPhone, heb ik er eentje gevraagd op Twitter. Binnen een week kwam iemand mij een leenexemplaar brengen. Nu twitter ik 50% vanaf de laptop en 50% vanaf de iPhone.

Wat is jouw favoriete twitter-app? Waarom?

TweetDeck, maar ik heb geen vergelijkingsmateriaal.

Wie heb jij geïnfecteerd met het twittervirus?

Heel veel mensen! :) Niet alleen uit mijn eigen kring van (met name) ZZP'ers en kleine zelfstandigen, maar ook via Twitterworkshop bij @s2m.

Zou je Twitter kunnen missen?

Ik kan alles missen, behalve mijn vrouw en kinderen. Maar het is wel een onmisbare tool in mijn communicatie geworden.

Twitter: waarom?

Ik geef twee voorbeelden: In november 2010 strandde ik midden in de nacht in Roosendaal. 150 tweeps hebben geprobeerd om vervoer dan wel een slaapplaats te zoeken. In december '09 heb ik meer dan 100 boekjes verkocht via Twitter. Daarnaast help ik iedere dag wel iemand met een (klein) probleem en word ik iedere dag wel geholpen met iets waar ik zelf tegen aanloop. Twitter is om met mensen te lachen, te huilen, gek te doen, elkaar te helpen, af te spreken in het echte leven. Twitter is de koffiemachine of de stamkroeg van het internet.

terug naar ➜ moriesbel.nl/twinterview
_____________________________________