Twinterview 157: @martinspecken

@martinspecken
Martin Specken
Sinds: 17 april 2009

 

Eigenaar Specken.NL mens-computerinteractie, usability, accessibility, interactie ontwerp, docent Hanzehogeschool

Hoe, door wat of door wie heb jij Twitter leren kennen?

@arnold_baas werd door mij als docent begeleid bij zijn afstudeerproject van de opleiding Human Technology. Het leek hem wel handig om tijdens het half jaar dat het project duurde via Twitter te communiceren. Ik vond het een goed idee en ben er meteen vol ingedoken en gebruik het veelvuldig. Arnold stapte snel weer over op communicatie via e-mail en persoonlijke gesprekken met me.

Hoe gebruikte je Twitter in het begin? Ook op je mobiel?

Ik heb in de eerste paar dagen twitter.com gebruikt en m.twitter.com - de mobiele versie daarvan.

Wat is jouw favoriete twitter-app? Waarom?

TweetDeck omdat ik goed onderscheid kan maken in diverse groepen die als kolommen naast elkaar overzichtelijk op mijn iMac in beeld komen. Met TweetDeck kan ik veel efficiënter omgaan met Twitter in vergelijking met twitter.com.

Wie heb jij geïnfecteerd met het twittervirus?

Mijn studenten van de opleiding Human Technology hebben in het themablok mens-computerinteractie van mij als opdracht een account moeten aanmaken en gebruiken. Dit vanuit de gedachte dat je iets zelf actief moet proberen om erover te kunnen meepraten. Een klein deel van de studenten is nu nog actief en een groot deel heeft een min of meer inactief account.

Zou je Twitter kunnen missen?

Na 2 pakjes Marlboro per dag te hebben gerookt ben ik 7 jaar geleden gestopt. Dat ging even moeilijk maar al snel verbazingwekkend eenvoudig.

Twitter: waarom?

Twitter is mijn vakblad, snelle nieuwsservice en digitale stamkroeg.

terug naar ➜ moriesbel.nl/twinterview
_____________________________________