Twinterview 107: @mathiepe

@mathiepe
Mathieu De Coensel
Sinds: 5 november 2008

 

Inspiration. Empathy-Compassion. Intensity. Interested in music, (web)design, sports, movies, internet, poker and much more... Love life, family & friends. http://www.mathiepe.tk

Hoe, door wat of door wie heb jij Twitter leren kennen?

Ik kende Twitter al een tijdje voor ik me ook effectief inschreef. Ik dacht: wat is daar nu nuttig van, who cares? Maar toen ik begin November 2008 eventjes ziek was, niets te doen had, me verveelde en omdat ik ervan houd om nieuwe dingen te leren kennen en uit te proberen heb ik besloten om het toch maar eens van dichterbij te bekijken en een kans te geven. Sindsdien heb ik elke dag dat het mogelijk was om te tweeten ook daadwerkelijk getweet. Echt een hele positieve verrassing gebleken!

Hoe gebruikte je Twitter in het begin? Ook op je mobiel?

Niet lang nadat ik me had ingeschreven en m'n dagdagelijkse gebeurtenissen die soms van weinig en soms van redelijk belang waren had getweet vertrok ik voor enkele dagen op vakantie naar Nederland. Gelukkig stond daar een computer in de hal waar ik regelmatig kon tweeten wat ik deed. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik dat drie keren gedaan heb en de computer in de hal daarna gelaten heb voor wie het is. Later nam ik ook een andere stijl van tweeten aan: namelijk het delen van interessante artikels, weetjes, conversatie, inspiratie, m'n belevenissen en gedachten... Mijn tweets zijn een beetje een combinatie van alles. Van alles wat ik graag doe en leuk vind. Maar ik blijf ook heel graag 'Twitteren as a journey', altijd leuk om terug te lezen wat je zoal gedaan hebt tijdens bepaalde evenementen of dus leuke vakanties!

Sinds eind januari / begin februari van het daaropvolgende jaar ben ik ook mobiel beginnen tweeten na de aanschaf van een goedkope maar heel degelijke BlackBerry. Stiekem had Twitter ook wel wat te maken met de aanschaf van het apparaat. ;)

Wat is jouw favoriete twitter-app? Waarom?

Moeilijke vraag, er zijn er zoveel. Voor op de PC tweet ik via TweetDeck, voor mobiel via SocialScope maar ik hou ook best wel veel van de statistiekjes van TweetStats en de agenda van Twistory. Die vertellen best nog veel over mezelf en het is weer zo'n deel van 'Twitter as a journey'.

Wie heb jij geïnfecteerd met het twittervirus?

Vele mensen staan nogal kritisch tegenover Twitter -ik ook voor ik eraan begon- maar ik merk wel dat het in de loop van 2009 meer en meer als normaal beschouwd werd. Maar ook Facebook maakte een enorme groei door en daardoor heb ik niet al te veel mensen kunnen overtuigen om Twitter te gebruiken. Maar goed, wie het kleine niet eert...

Qua bekendere personen heb ik, als eigenaar van een Nederlandstalige Kooks-fansite, wel 'gesmeekt' bij The Kooks om Twitter te gebruiken. Raar maar waar en misschien op louter toeval berust registreerden ze zich enkele dagen nadien.

Zou je Twitter kunnen missen?

Pff... ik zou Twitter absoluut missen moest het er niet meer zijn, dat zeker. Maar eerlijk is eerlijk, levensnoodzakelijk is Twitter nu ook weer niet.

Twitter: waarom?

Het delen van informatie, gesprekken, gevoelens en gebeurtenissen. De trending topics zijn daar een schitterend voorbeeld van... het bewijs dat mensen (groot of klein, jong of oud, bekend of onbekend) veelal met hetzelfde begaan zijn: mooi om zien.

terug naar ➜ moriesbel.nl/twinterview
_____________________________________