Twinterview 60: @MattQ90

@MattQ90
Matthijs
Sinds: 3 mei 2008

 

R'dam & W'dam. Student CMD Communications and Multimedia Design at Rotterdam University. Junior Webdeveloper @ connectholland. Webmaster, vormgever @ Expreszo http://www.matthijsvandrunen.nl

Hoe, door wat of door wie heb jij Twitter leren kennen?

Ik heb Twitter 2 jaar geleden leren kennen via een groep hogere-jaars studenten van mijn opleiding (@peterpixel@piksels en @shoxcorp). Zij hebben mij overtuigd het te gaan gebruiken.

Hoe gebruikte je Twitter in het begin? Ook op je mobiel?

Ik ben begonnen met het followen van zoveel mogelijk medestudenten van mijn opleiding. Vervolgens gebruikte ik twitter om ze vragen te stellen over het vervolg van mijn opleiding en over vak-specifieke dingen.

Vanaf mijn vorige telefoon stuurde ik af en toe een smsje naar Twitter om mijn status te updaten. Sinds ik mijn iPhone gekocht heb anderhalf jaar geleden twitter ik zeer regelmatig mobiel.

Wat is jouw favoriete twitter-app? Waarom?

Mobiel gebruik ik Twitterrific heel graag omdat het gratis is en alles heeft wat ik nodig heb. Op mijn laptop vind ik Tweetie heel fijn, omdat het heel fijn werkt, veel functionaliteit heeft en er goed uitziet.

Wie heb jij geïnfecteerd met het twittervirus?

Ik heb geprobeerd mensen uit mijn klas te infecteren met Twitter, dat is alleen gelukt bij @RisZ89. Ook is mijn zusje te vinden op Twitter, al gebruikt zij het alleen maar om mij te volgen...

Zou je Twitter kunnen missen?

Op dit moment absoluut niet.

Twitter: waarom?

Twitter is voor mij een middel om contact te hebben met een grote groep medestudenten van mijn opleiding. Ook doe ik regelmatig inspiratie op voor concepten of ontwerpen via Twitter.

terug naar ➜ moriesbel.nl/twinterview
_____________________________________