Twinterview 76: @Noud

@Noud
Noud de Greef
Sinds: 27 mei 2007

 

Werkzoekende: communicatie adviseur. Zie tikfout.nl voor CV en meer. Brabander, Eindhoven, papa, blogger, student, toetjesfan, hardlopen. http://www.tikfout.nl

Hoe, door wat of door wie heb jij Twitter leren kennen?

Lastige vraag. Ik vermoed via een mede-weblogger, maar welke website? En daarna is het aangewakkerd door de mediabuzz.

Of het idee van Twitter nu echt zo nieuw is, ik betwijfel het. Het idee is alleen steeds makkelijker te gebruiken. Denk aan mIRC, de statusupdates in andere sociale media, maar vooral: de sidebar die lange tijd en eigenlijk nog steeds hip is op weblogs zoals mijn eigen tikfout.nl. Soms werd die kolom ook moblog genoemd, vooral geschikt voor korte berichtjes via, tja, mobiel. Niet dat iedereen dat deed, het was vooral makkelijk voor de losse zinnen, korte gedachten. Van daaruit is het een kleine stap naar Twitter.

Hoe gebruikte je Twitter in het begin? Ook op je mobiel?

Ik ben begonnen in mei 2007, maar ben toen niet vol gas aan het twitteren geslagen. Pas enkele maanden later sloop het gebruik erin, van dagelijks naar uurlijks naar praktisch continue. Voor zover het kan natuurlijk, er moet ook gewerkt worden! Maar je kan even uit het raam kijken tijdens het koffie halen, of gewoon even snel kijken op je mobiel. Haast een tweede natuur...

Ik zit op twitter zowel online als mobiel. Nu gelukkig met een toestel met toetsenbordje, maar eerst gewoon met een pennetje.

Wat is jouw favoriete twitter-app? Waarom?

In het begin via de website van twitter zelf. Op PC al snel naar TweetDeck tot aan het ontdekken van Twhirl.

Op mijn mobiel via de website van m.Slander.net. Doet wat het moet doen, ondanks alle mogelijkheden van fancy applicaties.

Wie heb jij geïnfecteerd met het twittervirus?

In elk geval @BaasjeG, mijn vrouw. Gelukkig, want nu snapt ze zelf ook waarom die telefoon naast me op de bank ligt tijdens GTST en DWDD.

Zou je Twitter kunnen missen?

Missen, missen... Ik merk dat ik door Twitter snel op de hoogte ben van nieuwe snufjes en gadgets, En uiteraard als er echt nieuw nieuws is.

Maar daarnaast ook als extra communicatiemiddel met vrienden. Geen spoed dus geen SMS of belletje nodig, geen lang verhaal dus geen mail: Twitter. Beetje bijblijven op persoonlijk vlak en daardoor beter op zakelijk vlak.

Twitter: waarom?

De mengelmoes van persoonlijk en zakelijk. Noem het feministisch netwerken, ik noem het gewoon plezierig werken & leven.

terug naar ➜ moriesbel.nl/twinterview
_____________________________________