Twinterview 133: @ohlordie

@ohlordie
Nicolas
Sinds: 29 april 2009

 

social media, technology, telecommunication www.nicolasdepoorter.eu

Hoe, door wat of door wie heb jij Twitter leren kennen?

Door mijn zeer goede vriend, @nejianderson.

Hoe gebruikte je Twitter in het begin? Ook op je mobiel?

Ik gebruikte Twitter zeer sporadisch. Ik begreep niet echt wat er zo leuk aan was. 'k Had trouwens vrij weinig kennis van hoe, wat en waar Twitter kon werken, laat staan dat ik twitteraars kende om tegen te spreken, uh, schrijven. Het heeft toch een paar maanden geduurd eer ik Twitter daadwerkelijk gebruikte. Ik heb een tijdje getwitterd op mijn mobiel, maar mijn GSM-factuur liep al snel op. Over een paar maanden schakel ik over op een andere operator zodat ik opnieuw mobiel kan twitteren, maar dan veel goedkoper.

Wat is jouw favoriete twitter-app? Waarom?

Ik gebruik TweetDeck. Ik heb een aantal andere applicaties gebruikt, maar TweetDeck is het enige dat mij een voldaan gevoel gaf. Mijn mede-twitteraars zullen akkoord zijn met mij. De ingebouwde "url-verkorter" is mooi meegenomen.

Wie heb jij geïnfecteerd met het twittervirus?

Mijzelf. Kan dat? Ik spreek er wel over tegen kennissen en vrienden die Twitter nog niet gebruiken. Maar iemand overtuigen om te gaan twitteren, dat doe ik niet. Als ze interesse hebben in Twitter, zullen ze wel googl-en, googelen, hoehelen, hmz, een zoekmachine gebruiken om op te zoeken waarover het gaat en hoe het precies werkt. Wie weet overtuigt Twitter (en zijn vele gebruikers) hen om te twitteren.

Zou je Twitter kunnen missen?

2435 tweets, dat is gemiddeld 9 tweets per dag (sinds de dag dat ik me inschreef op Twitter). Need I say more?

Twitter: waarom?

Onmisbaar? Het contact met de onbekende, gewone mens. Wat moet ik meer zeggen? Ik sta op met Twitter, ik ga slapen met Twitter.

terug naar ➜ moriesbel.nl/twinterview
_____________________________________