Twinterview 74: @Pricillaa

@Pricillaa
Pricilla Molle
Sinds: 26 januari 2009

 

Student journalistiek FHJ, Eindhovens Dagblad, muziek, dansen, nieuwe media en pendelt tussen Eindhoven/Tilburg http://prris.hyves.nl

Hoe, door wat of door wie heb jij Twitter leren kennen?

Ik hoorde er op school al veel over, omdat leraren het veelvuldig gebruiken en het daar nogal gepromoot wordt. Een goede vriend van mij heeft me uiteindelijk echt overgehaald om het te gebruiken.

Hoe gebruikte je Twitter in het begin? Ook op je mobiel?

Diezelfde vriend heeft gelijk een applicatie op m'n mobiel gezet en toen was ik meteen verslaafd. Als het even kon, keek ik op Twitter. Ook op school werd het steeds populairder. Domien Verschuren van 3FM had het erover in zijn gastcollege en toen zijn ook de rest van de studenten overgehaald om te gaan twitteren. Toen was het helemaal niet meer weg te slaan.

Wat is jouw favoriete twitter-app? Waarom?

Pocketwit voor op m'n mobiel, omdat het fijn werkt en ik er bijna alles mee kan. Tweetie voor op de Mac vanwege de simpele lay-out en Powertwitter voor op het web. Die laatste laat meteen foto's en goede links zien op twitter.com.

Wie heb jij geïnfecteerd met het twittervirus?

Uiteindelijk mijn vriend, denk ik. Hij had het al wel, maar deed er verder niks mee. Nu is 'ie ook een stuk fanatieker geworden.

Zou je Twitter kunnen missen?

Op dit moment niet. Ik gebruik Twitter voor verschillende doeleinden en totdat er een beter alternatief komt, blijf ik een groot fan.

Twitter: waarom?

Het sociale aspect. Je blijft op de hoogte van wat je vrienden doen en ontmoet nieuwe interessante mensen. Het is dus ook heel handig om te netwerken.

terug naar ➜ moriesbel.nl/twinterview
_____________________________________