Twinterview 31: @RickKempen

@RickKempen
Rick Kempen
Sinds: 20 november 2008

 

I'm here to enjoy good beer. I'm here to sell good beer. Based in Amsterdam, NL, I am promoting American Craft Beer in Europe. http://mylifewithbeer.blogspot.com

Hoe, door wat of door wie heb jij Twitter leren kennen?

Twitter is een van de vele social media uitingen waarmee de Amerikaanse speciaalbier brouwerij 'Flying Dog' al enkele jaren bezig is. Die jongens en meiden lopen er lichtjaren mee voorop. Omdat ik met hen veel contact heb - wij importeren en distribueren hun bier in Europa - ben ik er zelf eens aan gaan snuffelen. Prive, maar ook met de idee dit voor mijn bedrijf te gaan inzetten. Inmiddels hebben we de eerste kleine stapjes gezet, maar vooral prive vind ik twitter een geinige aanvulling op de dag.

Hoe gebruikte je Twitter in het begin? Ook op je mobiel?

Ik ben twitter meteen op alle manieren gaan gebruiken: laptop, sms en smartphone. Nu gebruik ik het dagelijk zowel via het web, TweetDeck en Smartphone (Nokia 95, dabr). Incidenteel via sms, als roaming te prijzig is ;-0

Wat is jouw favoriete twitter-app? Waarom?

Dat is dus dabr, voor zover ik weet (en geprobeerd heb) de lekkerste windows/symbian app. Twijfel over een aaifoon en ga dan, denk ik, meteen aan twitterific. Op de PC vind ik tweetdeck van een zeldzame schoonheid! Overzichtelijk, multiveel mogelijkheden en lekker overzichtelijk met alle search en follow opties.

Wie heb jij geïnfecteerd met het twittervirus?

Een vriend van mijn zwager, en ik hoop enkele collegae op twitter te krijgen. Ook hoop ik meer brouwerijen op twitter te krijgen.

Zou je Twitter kunnen missen?

Je kunt alles missen, maar ik zou het heel jammer vinden als het er niet meer is. Meer nog dan e-mail is het nu voor mij een manier om met mensen in contact te zijn en te blijven. Ook hoop ik binnenkort het echt als klant / consument contact manier te kunnen gaan gebruiken.

Twitter: waarom?

Twitter herdefinieert communicatie. Het is eerlijk, direct en gaat werkelijk om persoonlijk contact. Behulpzaamheid en aardigheid -dat is 't!

terug naar ➜ moriesbel.nl/twinterview
_____________________________________