Twinterview 147: @San87

@San87
San
Sinds: 26 februari 2009

 

SCW'er, deels MWD, aankomend student MIC. TNT postmiep. Fibromyalgie. Geniet van (live)muziek, theater, literatuur, schrijven, kroeghangen en meer!

Hoe, door wat of door wie heb jij Twitter leren kennen?

Ik hoorde Radio 3FM DJ Michiel Veenstra er regelmatig over, hij was het net aan het ontdekken en ik werd nieuwsgierig. Het leek me echter niet leuk, zag het nut er niet van in. Een half jaar later keek ik weer eens op Twitter.com en besloot ik om toch een account te maken, en maar te zien hoe het zou gaan lopen. De eerste tweet 'Twitter aan het uitvogelen' werd geplaatst, ik volgde een paar mensen (kende er maar 1 irl die Twitterde) en langzaam maar zeker vond ik mijn weg in de Twitterwereld.

Hoe gebruikte je Twitter in het begin? Ook op je mobiel?

In het begin alleen via web, ik had nog geen internet op mijn telefoon. Na een maand of 3 heb ik een internetabonnement genomen en ben ik mobiel gaan twitteren.

Wat is jouw favoriete twitter-app? Waarom?

Ik heb een Nokia N95, daarop gebruik ik vooral Dabr. Soms Slandr of SnaptuDabr is het meest overzichtelijk en heeft een fijne lay-out. Snaptu is prettig omdat-ie aangeeft wanneer je een nieuwe reply en/of DM hebt. Op mijn laptop Twitter ik via TweetDeck of gewoon via web.

Wie heb jij geïnfecteerd met het twittervirus?

In mijn omgeving twitterde niemand. Inmiddels hebben een goede vriendin en vriend ook Twitter, al zijn ze dan niet zo actief. Een andere goede vriendin heeft achter mijn rug om een Twitter handleiding (ja, ze bestaan!) gekocht, maar heeft nog geen eigen account.

Zou je Twitter kunnen missen?

Ik ben bang dat ik moet zeggen van niet. Er zijn dagen bij dat ik wat minder twitter, maar meestal kijk ik toch zeer regelmatig even op de timeline. Het is veel te gezellig om het te WILLEN missen!

Twitter: waarom?

Het is een gezellige, nuttige digitale kroeg; je vindt er altijd steun, medeleven, hulp en bovenal gezelligheid!

terug naar ➜ moriesbel.nl/twinterview
_____________________________________