Twinterview 72: @sigrid1980

@sigrid1980
Sigrid van der Hoeven
Sinds: 10 september 2007

 

Internetconsultant (social media), webwatcher, (online) netwerker, docent, spreker www.sigridvanderhoeven.nl

Hoe, door wat of door wie heb jij Twitter leren kennen?

Ik weet het niet precies meer... Ik zag het toen (ergens in 2007) tig keer voorbij komen op blogs e.d. en ben het maar eens zelf uit gaan proberen.

Hoe gebruikte je Twitter in het begin? Ook op je mobiel?

In het begin gebruikte ik het eigenlijk voornamelijk als lifestream. Ik had al mijn RSS-feeds (blog, StumbleUpon, Delicious, Last.fm, etc.) eraan gekoppeld zodat er allemaal interessante links automatisch getwitterd werden. Pas later begon ik er echt mee te communiceren, toen ik genoeg volgers gespaard had ;-)

Toen ik begon met twitteren had ik nog een BlackBerry, waarmee ik af en toe mobiel twitterde, maar de interface en snelheid (lees: traagheid) spraken me niet aan. Sinds ik mijn iPhone heb, ben ik altijd en overal mobiel aan het twitteren!

Wat is jouw favoriete twitter-app? Waarom?

Twitterfeed, vanwege het koppelen van al mijn RSS-feeds. En uiteraard TweetDeck: een van de beste Twitter clients! Ik heb de kolommen helemaal naar mijn wensen ingericht, echt Twitter voor gevorderden. Alleen newbies twitteren op twitter.com...

Wie heb jij geïnfecteerd met het twittervirus?

Pfoe, ik vermoed echt heel veel mensen! Ik geef zeer regelmatig workshops en lezingen over social media en vertel erg aanstekelijk over Twitter. Dus ik denk dat na elk "optreden" toch wel minimaal de helft van mijn publiek aan Twitter verslaafd raakt, op den duur.

Ik zag dat @laviecoaching mij al genoemd had, zij is een voorbeeld van de mensen die ik overgehaald heb. Ook @iriswildeboer heb ik aangestoken, samen met een aantal anderen van mijn studenten van Starters Academie.

Zou je Twitter kunnen missen?

Als het moet zou ik wel zonder kunnen ja, maar niet van harte. Twitter is een heel belangrijk onderdeel van mijn leven geworden, zakelijk en privé.

Twitter: waarom?

Twitter is alles in één: communicatie, personal branding, informatie, kennisdeling, hulp, netwerken, nieuwsbron, inspiratie, humor, etc.

terug naar ➜ moriesbel.nl/twinterview
_____________________________________