Twinterview 10: @Sprookje

@Sprookje
Diana Beljaars
Sinds: 27 maart 2009

 

research master student (UU), loving girlfriend, laughing friend and devoted volleybal player

Hoe, door wat of door wie heb jij Twitter leren kennen?

Grappig dat juist @moriesbel me heeft geïntroduceerd in de wondere wereld van Twitter. Ik moest wel echt overtuigd raken door de noodzaak om andermans minitekstjes te waarderen, maar vrij snel vond ik het een superleuk medium om me te uiten, ondanks dat ik niet veel bekenden follow waarmee ik ook face-to-face contact heb. Nog steeds niet, maar nu is het een keuze. Voor @moriesbel me het principe uitgelegde, had ik er nog nooit van gehoord.

Hoe gebruikte je Twitter in het begin? Ook op je mobiel?

Voornamelijk als ik al achter mijn laptop zat, nu nog steeds omdat ik nog niet geen abonnement van internet op mijn mobiel heb. Ooit wel eens een tweet gepost vanaf m'n mobiel, maar dat kostte teveel tijd en moeite. Ik kijk uit naar de tijd dat ik alleen nog afhankelijk ben van m'n mobiel om te twitteren! Kan ik ook eindelijk wat foto's posten!

Wat is jouw favoriete twitter-app? Waarom?

Ik heb absoluut geen idee wat een twitter-app is, of zou kunnen zijn! Misschien omdat ik niet twitter op m'n telefoon? Er wordt wel eens met termen gesmeten, maar het ringt geen belletje #schaam

Wie heb jij geïnfecteerd met het twittervirus?

Nog helemaal niemand! Ook weer #schaam. Al m'n vrienden snappen echt niet waarom je twitter zou moeten gebruiken, dus vermaak ik me maar met het followen van anderen, onbekende-bekende gezellige twitteraars.

Zou je Twitter kunnen missen?

Het is inmiddels deel van mijn leven geworden en het heeft de belangrijke functie van een soort 'outlet' voor emoties en gevoelens die ik wel wil uiten maar waarop ik eigenlijk geen reactie zoek. Twitter is eigenlijk m'n dagboekje, dus zou ik het vanuit dat opzicht niet willen missen. Daarnaast heeft het me in contact gebracht met allerhande interessante mensen. Als je eenmaal iemand gaat volgen, wordt je een klein beetje deel van iemands leven en krijg je aardig inzicht hoe iemand met zijn tijd speelt. Zonder dat iemand je kent, word je toch toegelaten als follower en kan je in contact komen met mensen waarvan je weet dat je ze nooit had kunnen bereiken via andere wegen. Bijvoorbeeld de spokesman van Wageningen Universiteit S. Vink. Hij heeft een topfunctie, maar reageert altijd op hele vrolijke of emotionele tweets van mij. Vind ik erg waardevol!
Recentelijk heb ik Twitter ook gebruikt om te praten tegen mijn vriend in een niet opzichtelijke manier omdat ik weet dat hij af en toe mijn tweets checkt zonder dat hij zelf twittert en zonder 'toestemming' van mij. ;)
Dus 'kunnen missen'... ja, maar zeker niet willen!

Twitter: waarom?

Kleine berichten -> hoge informatiedichtheid, erg up-to-date, persoonlijk, grappig, cyclisch. Kortom: the world and everybody in it @your feet

terug naar ➜ moriesbel.nl/twinterview
_____________________________________