Twinterview 9: @tannieo

@tannieo
Tanja
Sinds: 17 juli 2008

 

I have rheumatoid arthritis, no stomach and I like to draw. And I like computers. A lot. I take things literally. A lot. http://tanniespace.com/

Hoe, door wat of door wie heb jij Twitter leren kennen?

Toen ik net uit het ziekenhuis kwam en vermaak zocht :) Ik had daarvoor al eerder (jaartje oid) een account aangemaakt maar de login-gegevens vergeten (oeps). Ik kende wat mensen die het al gebruikten en ik zocht leuke dingen om te doen die niet al te veel moeite kostten, dus ik maakte maar even een account aan :)

Hoe gebruikte je Twitter in het begin? Ook op je mobiel?

In eerste instantie alleen op mijn Mac en via web. Via sms lukte me niet zo. In september kocht ik mijn iPhone en ging ik helemaal los. Toen werd het echt leuk, onderweg checken wat anderen deden en zeiden en berichtjes sturen. Midden in de nacht berichten uitwisselen met iemand in Japan zonder dat je daar een hele e-mail voor hoeft uit te tikken.

Wat is jouw favoriete twitter-app? Waarom?

Voor mijn iPhone Tweetie 2, vind het prettig dat ik meerdere accounts kan instellen en uit veel image-services kan kiezen (en dus ook mijn eigen kan gebruiken). Landscape tekst in tikken vind ik ook erg fijn.
Op mijn Mac gebruik ik ook Tweetie, omdat die de meeste sneltoetsen heeft en erg prettig te bedienen is met toetsenbord. Ik hou niet zo van muizen. Tweetie voor Mac doet ook meerdere accounts, en omdat ik er eentje hebt die linkt met mijn Hyves vind ik dat wel fijn :)

Wie heb jij geïnfecteerd met het twittervirus?

Mijn hond *kuch* Verder weet ik het niet, wel dat meerdere mensen Twitter gebruiken o.a. omdat ik dat deed (niet alleen ikke dus :) )

Zou je Twitter kunnen missen?

Voor een paar dagen, als het moet. Merkte wel erg dat ik het miste toen mijn iPhone gerepareerd moest worden, het wakker-worden en even Twitter (en mail) checken in plaats van direct opstaan en aan de slag gaan. Met mijn andere telefoon (waar ik achteraf niet eens goed mee gebeld kon worden) kreeg ik het niet voor elkaar ook maar iets te twitteren. De applicatie werkte niet en sms ook niet. Ik vond dat even frustrerend maar wist dat het weer snel wel kon, dus dat scheelde. En ik had mijn Macje nog, dus niet helemaal afgezonderd.

Twitter: waarom?

De verbondenheid met anderen, zelfs door iets 'vluchtigs' als Twitter. Juist door die zgn onzinnige opmerkingen, die maken het erg leuk :-)

terug naar ➜ moriesbel.nl/twinterview
_____________________________________