Twinterview 3: @tom_beek

@tom_beek
Tom Beek
Sinds: 20 maart 2007

 

Jazz saxophone player, bandleader, music writer, producer, educator, record label. Huuuge Pixar fan. Check my music on iTunes! http://www.tombeek.nl

Hoe, door wat of door wie heb jij Twitter leren kennen?

Begin 2007 hoorde ik ervan. Ik kon er niet gelijk iets mee, snapte ook niet gelijk hoe het werkte. In januari 2009 wilde ik ´s nachts de presidentsverkiezingen in de VS volgen en volgde ik via de Volkskrant een linkje naar Twitter. Toen ontdekte ik de kracht van Twitter. En toen ging het snel..

Hoe gebruikte je Twitter in het begin? Ook op je mobiel?

Ik gebruikte Twitter in het begin zoals ik het nog steeds gebruik. Contact maken en onderhouden. Nieuws en tips en leuke dingen uitwisselen, discussiëren, inspireren. In korte tijd heb ik ongelofelijke dingen zien gebeuren IRL door Twitter, zoals de zoektocht naar mijn vermiste hond @siemzoek, de twitterveiling. Ook de respons op het uitkomen van mijn nieuwe cd was hartverwarmend. Twitter is about people, and people are beautiful in every way.

Wat is jouw favoriete twitter-app? Waarom?

Op dit moment gebruik ik op mijn iPhone het liefst SimplyTweet en Tweetie 2 en (web-based) Twitstat Mobile. Snelheid en flow vind ik belangrijk. Ook maak ik veel gebruik van DM. Twitstat is de meest complete.

Wie heb jij geïnfecteerd met het twittervirus?

Geen idee.

Zou je Twitter kunnen missen?

Een leven zonder Twitter is moeilijk meer voor te stellen.

Twitter: waarom?

Twitter heeft veel kanten en veel lagen. Goed vind ik dat het snel en compact is, je kunt alles op hoofdlijnen volgen, en doorklikken als je de diepte in wilt. Ook zie ik het als een community. Contact maken, kennis delen, elkaar inspireren en ouwehoeren is leuk!! De connectie met IRL is tof. Daarnaast is Twitter mijn belangrijkste nieuwsbron geworden. Ook vervult met vele andere functies zoals forum, vraagbaak, hulp vragen en honderd andere leuke dingen. Ik heb mooie vriendschappen opgebouwd via Twitter.

terug naar ➜ moriesbel.nl/twinterview
_____________________________________