Zomerse Perziksalade

Boodschappen

slamelange (zak van 75 gr.), 2 perziken, 1 gerookte kipfilet, 150 gr. geitenkaas, zongedroogde tomaatjes, verse tijm, 1 teen knoflook, olijfolie, scheutje yoghurt, peper en zout

De keuken in!

Pel de knoflook en snij de teen doormidden. Wrijf de binnenkant van de slakom in met knoflook. Dit doe je door de gesneden kanten van de halve teentjes er tegenaan te wrijven. Strooi de slamelange in de kom. Leg de zongedroogde tomaatjes even op een stuk keukenpapier, beetje droogdeppen, en snijd ze in kleine reepjes. Gooi ze daarna op de sla. Schil de perziken en snijd ze in kleine stukken. Snijd de gerookte kipfilet in kleine stukken. Perziken en kip: op de sla. Hak grof door de geitenkaas of verbrokkel de geitenkaas met de hand. Meng alles met beide handen door elkaar. Rits daarna de verse tijm erover. Maak nu de dressing voor over de salade: peper en zout, olijfolie, een scheut yoghurt en een klein scheutje water in een kop of kommetje goed door elkaar roeren. Verdeel de dressing erover en schep de salade op je bord. Lekker met vers stokbrood.

Variatietip

Meng pijnboompitten door de salade, of gecrushte & gehakte hazelnoten, of walnoten bijvoorbeeld. De dressing kun je ook maken zonder yoghurt. Heb je geen perziken, gebruik dan nectarines.

Duurt ongeveer: 10 minuten 

Extra info - Slamelange die je in de supermarkt kunt kopen, is meestal al gewassen. Dus die kun je direct gebruiken. Let even op de datum of kijk door de folie of de sla er goed uitziet. Voor dit recept heb ik de licht pittige Rucola slamelange van de AH gebruikt, met rucola, Swiss chard en lollo rossa.

Terug naar 42keuken