Appel Caramel Muffins

Boodschappen

1 pak muffinmix, 125 gr. roomboter , 2 eieren, 1 appel, 1 el. bebogeen caramelpasta, 1 el. olie, 50 ml. water, 1 tl. vanillesuiker, 1 tl. citroensap (en handig: een muffinblik)

De keuken in!

Zet de oven op 180 graden en verdeel de muffinvormpjes over het muffinblik. Appel schillen en in kleine stukjes snijden. Doe bij de appelstukjes wat suiker en citroensap. Zet een pannetje met warm water op een laag vuur en zet een kom in het water. Doe de bebogeen/caramelpasta in de kom en roer het voorzichtig tot een papje. Het water mag niet koken. (Dit heet: au-bain-marie) Boter zacht laten worden, bijvoorbeeld 15 seconden in de magnetron (of au-bain-marie). Boter, caramelpasta, olie en vanillesuiker in beslagkom doen en mixen. Daarna 1 ei erbij doen en weer mixen. Nog een ei erbij en weer mixen. Voeg de muffinmix toe, mix alles door elkaar en schenk het water erbij. Goed mixen en dan minstens 1 minuut lang gladmixen op hoogste stand. Muffinvormpjes half vullen met beslag. Daar de appelstukjes op scheppen en weer afdekken met beslag. 15 minuten bakken. Ze zijn klaar als ze goudbruin zijn. Haal het blik uit de oven en haal even later alle muffins uit het blik. Laten afkoelen (half uurtje) en smullen maar!

Variatietip 

De appelstukjes (zonder suiker en citroen) direct door de zachte caramel roeren en zo als vulling gebruiken. Je kunt ervoor kiezen om dan wel of geen caramelpasta bij het beslag te doen.

Duurt ongeveer: 25 minuten (daarna plm. half uur tot 2 uur laten afkoelen)

Extra info - Muffinmix is te vergelijken met 125 gr. zelfrijzend bakmeel (bloem + rijsmiddel) en 125 gr. suiker. Een muffinblik voorkomt dat de muffins in de breedte uitzetten. Je koopt een muffinblik bij kookwinkels of bijvoorbeeld op een kookafdeling van een warenhuis.

Terug naar 42keuken