Cake & Kersen Custard

Boodschappen

500 ml. volle melk, 5 eierdooiers, 4 el. witte basterdsuiker (gewone suiker kan ook), 1 el. bloem, 1 vanillestokje, 1 citroen (voor de schil), 1 pot kersen zonder pit, een halve roombotercake, 25 gr. roomboter

De keuken in!

Snijd de cake in kleine blokjes en doe ze in een ruime schaal. Laat de kersen uitlekken. Haal de mooiste uit je vergiet en controleer of er echt geen pitten meer in zitten. Doe ze bij de cake in de schaal. Zet de melk op laag vuur en voeg boter en suiker toe. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap de vanille eruit. Voeg toe aan de melk en klop de melk even door. Als je het leeggeschraapte vanillestokje niet gebruikt om zelf vanillesuiker te maken, gooi het dan in de melk. De rest van de vanillesmaak kan dan uit het stokje in de melk trekken. Boen de citroen schoon en rasp de schil (het gele) erbij. Klop de 5 eierdooiers los in een kom en voeg dit bij de melk. Direct doorroeren. Nu mag de bloem erbij. Weer goed mixen. Het vuur mag iets hoger. Blijf steeds roeren. Als de melk kook, laat het dan even 'bluppen'. De custard wordt langzaam dikker. Als je het vanillestokje erbij had gedaan, haal dat er dan nu uit. Blijf mixen met de klopper. Is de custard lekker stevig en lobbig, giet 'm dan in de schaal over de kersen en de cake. Nog even door elkaar scheppen met een lepel en dan laten afkoelen. De pudding stijft vanzelf een beetje op. Happy Pudding!

Variatietip

Chocoladecustard! Doe een el. cacao met een beetje suiker in een kommetje en gooi daar een heel klein beetje warme melk bij. Roer het glad tot een papje en voeg het toe aan de melk in de pan.

Duurt ongeveer: 20 minuten, daarna minstens 'n uurtje afkoelen

Extra info - Natuurlijk kun je het zo feestelijk maken als je wilt. Wat dacht je ervan om zelfgemaakte Sinaasappellikeur over de cake te sprenkelen? In plaats van kersen, kun je bijvoorbeeld ook zwarte bessen, aardbeien, bramen of mandarijntjes gebruiken. Origineel recept: alles in lagen in de schaal doen en niet doorroeren, dan heet het een Trifle. Door de chocoladevariant zou je trouwens fijngehakte hazelnoten kunnen mengen.

Terug naar 42keuken