Pizza Calzone Tonijn

Boodschappen 

1 pak mix voor pizzabodem, 3 blikjes tonijn, 3 blikjes ansjovis, 2 blikjes tomatenpuree, 2 - 3 teentjes knoflook, 2 rode paprika's, ui, jalapeño pepertjes (te koop in een potje), olijven, olijfolie, geraspte kaas, oregano, peper en zout

De keuken in!

Zet de oven op 200 graden. Haal de bakplaat uit de oven en leg er een stuk bakpapier op. Als je geen bakpapier hebt, vet de bakplaat dan in met olijfolie. Druk de tonijn droog in een zeef. Leg de ansjovis op een stuk keukenpapier. Snijd de paprika in dunne reepjes, de ui in dunne ringen en bewaar in bakjes. Snijd de olijven in ringetjes en halveer de jalapeño's (die zitten in ringen gesneden in het potje). Knoflook fijnsnijden en tomatenpuree in een kom doen. Doe de knoflook erbij, peper, zout en oregano en een beetje water. Mix er een los papje van met een vork of klopper. Maak nu het deeg. Leg een klein hoopje van de mix voor de pizzabodem apart op je aanrechtblad. (Je kunt ook een klein hoopje bloem apart leggen.) Doe de rest van de mix in een schaal, voeg een flinke scheut olijfolie en beetje bij beetje wat water toe en meng alles met de hand. Als je alles door elkaar gekneed hebt tot een deegbal, kun je het deeg verder kneden op het aanrechtblad. Strooi eerst een beetje bloem over het aanrecht. Als je deeg plakkerig wordt, voeg dan het apart gelegde hoopje mix of bloem toe en kneed verder. Daarna uitrollen met deegroller (of fles). Maak er een grote, rechthoekige deeglap van. Smeer vervolgens het tomatenpapje met een lepel uit over het deeg. Verdeel de tonijn erover. Daarna de paprikareepjes, de uiringen, olijven en jalapeño pepertjes. Leg de ansjovisjes er in rijen overheen. Je kunt er eventueel ook nog een klein beetje citroen- of limoensap over sprenkelen. Bestrooi alles daarna met geraspe kaas. Nu kun je 'm voorzichtig oprollen. Leg de opgerolde pizza op het bakpapier op de bakplaat. Druk beide uiteinden van de Calzone voorzichtig dicht. Gebruik zo nodig een paar druppels water om het aan elkaar te 'lijmen'. Smeer de boven- en zijkant van de Calzone licht in met olijfolie en schuif daarna de bakplaat in de oven. In 20 - 30 minuten goudbruin bakken. Als je 'm uit de oven haalt, kun je de bovenkant weer insmeren met olijfolie en daarna direct bestrooien met verse oregano. Laten afkoelen en serveren in plakken. Op borrelfeestjes altijd weer een hit!

Duurt ongeveer: 50 - 60 minuten

Extra info - Calzone is Italiaans voor kous of broekspijp. Deze pizzavariant is weer eens iets anders dan de platte pizza. Je kunt de Calzone van tevoren maken als je een feestje hebt en je gasten vinden het leuk om zelf een plak af te snijden. Smaakt afgekoeld nog lekkerder dan warm! Het pizzadeeg is handig te maken met een mix voor pizzabodem. Zelf deeg maken is overigens heel simpel. Gebruik daarvoor bloem, olijfolie en water, meer niet. Leg een bergje bloem op het aanrechtblad, maak een kuiltje in het midden en giet daarin een flinke scheur olijfolie en een beetje water. Voorzichtig mengen met 1 hand, daarna met beide handen kneden en uitrollen met deegroller.

Terug naar 42keuken