Snel Broccolisoepje

Voor 1 persoon:

0,25 liter water, de broccolistronk, half bouillonblokje, half teentje knoflook, bieslook (of ander vers kruid), peper en naar keuze nog wat oregano en kaas om te raspen

De keuken in!

Zet een pannetje met ruim een kwart liter water op het vuur. Werp een half bouillonblokje (ik heb kippenbouillon gebruikt) in het water en maal er wat verse peper in. Snij de broccolistronk in kleine stukjes en in het water ermee. Laat 2 minuten zacht koken. Halveer een teentje knoflook, hak de bieslook fijn en gooi dat erbij. Laat nog 1 minuut zacht koken en draai dan het vuur uit. Pureer alles nu met een staafmixer. Soms heb je meer stronk over, dan wordt de soep iets dikker. Schep de soep in een kom en strooi er naar wens wat oregano en geraspte Parmezaanse kaas over. Snel, vers en lekker.

Duurt ongeveer: 10 minuten

Extra info - Broccoli is erg gezond, en de kostbare bestanddelen in de roosjes zitten ook in de stronk. Die laatste gooien we meestal weg, omdat die veel harder is, maar je kunt 'm gewoon eten. Voortaan dus even bewaren in een zakje in de koelkast. Kun je er de volgende dag of de dag daarna snel nog een gezond soepje van maken. De staafmixer voorkomt kapotkoken. 

Terug naar 42keuken