Scrambled Frittata

Boodschappen

4 eieren, 1 sjalotje, 100 gr. crème fraîche, scheutje melk, Parmigiano Reggiano (Parmezaanse kaas, raspen), roomboter, oregano, tijm, peterselie (naar wens), peper en zout

De keuken in!

Smelt roomboter in de koekenpan en snipper het sjalotje. Laat de sjalotsnippers fruiten in de roomboter op laag vuur. Klop de 4 eieren los in een schaal en klop de crème fraîche met een scheutje melk romig. Doe de romige crème bij de eieren, samen met peper en zout, oregano en tijm en geraspte Parmezaanse kaas. Meng alles goed en luchtig met een garde. Schenk het daarna in de koekenpan en roer continu met een spatel door de pan. Zo vormen zich roomzachte 'omeletkruimels'. Je ziet en voelt wanneer ze allemaal gebakken zijn. Kies zelf wat je het lekkerst vindt: licht of goudbruin gebakken. Rasp er op het eind nog wat extra Parmezaanse kaas over en maak het af met gehakte peterselie. Lekker met toast. Buon appetito!

Variatietip

Bak kleine stukjes parmaham of bospaddestoelen mee en eventueel bosui. Met verse kruiden is het natuurlijk nog lekkerder. En probeer in plaats van toast eens röstirondjes!

Duurt ongeveer: 15 minuten

Extra info - Frittata is te vergelijken met de tortilla española. Een beetje overdreven, maar in de praktijk zou je bijna kunnen zeggen dat elk huis wel z'n eigen frittata kent. Deze scambled frittata is een kruising tussen frittata en scrambled eggs. 

Verscheen in de nieuwsbrief van Red een Kaas

Terug naar 42keuken