Keukenvisite: Beer en Rendier in Finland

Vikingrestaurant Harald in Helsinki

Omdat ik een lang weekend in Helsinki was, wilde ik wel eens beer en rendier proeven. Ik kreeg een kijkje in de keuken van een vikingrestaurant: Viikinkiravintola Harald.  Het zit in passage Citykäytävä, aan Aleksanterinkatu 21. De ingang van de passage vind je recht tegenover de ingang van het grote warenhuis Stockman.

De keuken in!

Chefkok Niklas laat zien hoe hij Angus Beef, Edelhert, Gerookte Rendierlever en Rendierfilet bakt. Ook laat hij me Bear Salami proeven. Worst met 70% vlees en 30% vet van de bruine beer uit Estonia. Hij bakt alles met raapzaadolie. In het restaurant drink ik Harald-bier en eet ik een voor- en hoofdgerecht. De verschillende soorten vlees smaken vreselijk lekker. Beer: krachtige, volle, diepe smaakt. Echt bijzonder. Rendier: erg mals, met een volle, sterke, eigen smaak. Edelhert: volle, vrij 'diepe' smaak, lekker geroosterd. Heeft qua structuur iets weg van biefstuk. Wild Zwijn (gerookt): diepe woudsmaak, krachtig met een hint van gedroogd fruit. Wat een toffe ervaring!

Zo staan de voor- en hoofdgerechten die ik at op Harald's menu:

MEAT STONE OF TAPIO, GOD OF THE FOREST
Bear salami, smoked reindeer liver, dry-cured wild boar, pork filet cured in apple smoke and game mousse served with garden greens, marinated tomatoes, root vegetable chips, tarred lingonberries and flat bread toasted by the campfire.

GAME TREAT OF THE THREE SHAMANS
Roasted reindeer filet, red deer and wild boar sausage crowned with herb mousse, alder smoked cheese potatoes, honey-roasted root vegetables, tomato-raspberry salsa and cranberry-butter sauce.

Ontdek meer restaurants in Helsinki met typisch Finse gerechten en food uit andere spannende streken, zoals Lapland en Rusland.

Terug naar 42keuken