Sinaasappellikeur (deel 2)

Boodschappen

2 sinaasappels, 10 rozijnen, 30 scheppen suiker, 1 zakje vanillesuiker, 40 koffiebonen, 1 liter gin (of iets meer), weckpot

De keuken in! 

In Sinaasappellikeur deel 1 zie je hoe je deze likeur maakt. Een dag of 40 later is het tijd om de weckpot te openen en je likeur te bottelen. Daar gaat dit videorecept over.

Haal met 2 eetlepels de sinaasappels uit de pot. Schenk de likeur door een zeef in een kan. Schenk de gezeefde likeur in een leuke fles waarop je een zelfgemaakt etiket plakt. Klaar. Lekker over ijs of cake, bij de koffie of 's avonds laat als Klaas Vaak op visite komt.

Print mijn etiket (pdf)

Trechtertje

Schenk je liever door een trechter, maar heb je die niet in huis? Zo maak je snel een wegwerp-trechtertje: Pak een A-4tje uit de printer, vouw dubbel en halveer het blaadje. Rol het op, draai de bovenkant verder open en de onderkant een beetje dicht en zet 'm in de fles. Vasthouden tijdens het schenken en na afloop weggooien. Kijk hieronder het 6-secondenfilmpje: