Choco Fruit Noten Repen

Boodschappen

200 gr. elitehaver (zakje), 100 gr. gedroogde banaanschijfjes (of zakje fruitmix), 125 gr. witte chocolade, 4 el. vloeibare honing, 4 el. sinaasappeljam, 3 el. kokosschaafsel, 3 el. bloem, poedersuiker

De keuken in!

Zet de oven op 150 graden. Bedek een bakvorm van 30 cm. met bakpapier. Doe de elitehaver, de gedroogde banaan of fruitmix en het kokos in een schaal. Zeef dan de bloem erbij. Schep alles door elkaar. Zet een pannetje op laag vuur en doe de honing en de jam erin. Even goed doorroeren. Doe er een stuk witte chocola bij en kijk of het zacht smelt. Doe de rest van de chocola erbij en roer goed door. Houd het vuur laag. Als de chocola gesmolten is, giet het mengsel dan bij de notenmix in de schaal en schep alles goed door elkaar. De massa kan nu op het bakpapier in de bakvorm. Verspreid de massa gelijkmatig met een lepel. Zet 'm nu 35 minuten in de oven. Als de bovenkant donkerbruin is en taai, kan hij eruit. Dus 40 minuten bakken kan ook. Laat alles in de bakvorm afkoelen. Daarna in repen snijden en bestrooien met poedersuiker.

Variatietip

Gebruik ananas- of abrikozenjam, als je het extra zoet wilt of als je sinaasappeljam te bitter vindt. In vierhoekjes snijden kan natuurlijk ook.

Duurt ongeveer: 90 minuten (inclusief afkoelen)

Extra info - Bewaren kan bijvoorbeeld in een trommel, met stukken van het gebruikte bakpapier tussen de verschillende lagen. Een reep van 50 gr. bevat ongeveer 150 kcal., terwijl een 'mueslikoek' van 50 gr. volgens de calorietabel al gauw 270 kcal bevat, ongeveer evenveel als een Mars.

Terug naar 42keuken