Choco & Peer Muffins

Boodschappen

1 pak muffinmix, 125 gr. roomboter, 2 eieren, klein blik halve peren op siroop, 5 el. chocoladevlokken, 2 stukken witte chocola, 50 ml. water (en een muffinblik)

De keuken in!

Zet de oven op 180 graden. Verdeel de vormpjes over het muffinblik. Giet de halve peren in een zeef en laat ze even uitlekken. Dep ze droog met keukenpapier en snijd ze daarna in kleine stukken. Rasp de helft van de witte chocola erover en schep de perenstukjes daarna om. Rasp de rest van de witte chocola erover. Laat de boter zacht worden (15 seconden in magnetron of au-bain-marie) en klop het in een beslagkom even crèmig met de mixer. Doe 1 ei erbij en mix het door de boter. Doe vervolgens het tweede ei erbij en weer mixen: klop de crème goed luchtig. Voeg het water erbij, mix weer even en doe daarna de muffinmix erbij. Op lage stand mixen, daarna hoger en als alles goed door elkaar geklopt is nog 1 minuut op de hoogste stand doormixen. Nu kunnen de chocoladevlokken erbij. Die moet je natuurlijk weer door het beslag mixen, maar doe dit zo kort mogelijk. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Begin met de onderste laag van de muffins. Leg dan op elke muffin een paar perenstukjes en duw die voorzichtig een klein beetje in het beslag. Dek ze daarna allemaal af met een tweede laag beslag. Als je niet genoeg beslag hebt, maak dan iets minder muffins. Kijk of ze allemaal mooi 'afgedekt' zijn. Bak ze in 16 minuten goudbruin. Uit de oven goed laten afkoelen, dan zijn ze het lekkerst.

Duurt ongeveer: 30 minuten (daarna een uurtje of 2 laten afkoelen)

Extra info - Muffinmix is te vergelijken met 125 gr. zelfrijzend bakmeel (bloem + rijsmiddel) en 125 gr. suiker. Een muffinblik voorkomt dat de muffins in de breedte uitzetten. Je koopt een muffinblik bij kookwinkels of bijvoorbeeld op een kookafdeling van een warenhuis.

Terug naar 42keuken