Nutella Browies De Luxe

Boodschappen

1 pak browniemix (bakvorm zit in het pak), 100 gr. roomboter, 100 ml. water, 10 hazelnoten, 1 el. hazelnootsiroop, half zakje vanillesuiker, Nutella

De keuken in!

Zet de oven op 180 graden. Neem de bakvorm uit het pak browniemix en vouw de randen om. Smelt de boter, bijvoorbeeld 15 seconden in de magnetron. Doe de boter, vanillesuiker en hazelnootsiroop in een beslagkom en mix het even tot een egale crème. Leg de hazelnoten op een snijplank en sla ze stuk met een koekenpan. Daarna kun je ze gemakkelijk verder fijnhakken met een mes. Voeg de gehakte hazelnoten en de browniemix toe aan de botercrème. Giet er een deel van het water op en mix alles door elkaar. De rest van het water toevoegen en 1 à 2 minuten mixen (gebruik de 1-na-hoogste stand). Het 'beslag' kan dan in de bakvorm. Verdeel het goed, met een lepel. Zet de bakvorm nu in het midden van de oven en stel een kookwekker in op 40 minuten. Daarna uit de oven halen en minimaal een kwartier laten afkoelen. Vouw de zijkanten van de bakvorm voorzichtig weg. Leg nu een schaal op de brownie en keer brownie en schaal tegelijk om. Haal de bakvorm voorzichtig van de brownie af en laat 'm 20 tot 30 minuten afkoelen. Snijd de brownie voorzichtig doormidden met een scherp mes. Zet een kom in een pannetje met heet water (au-bain-marie). Verwarm enkele eetlepels Nutella in de kom. Let op dat het water niet gaat koken. Roer de Nutella goed door en verdeel het over de brownie. Leg de bovenste helft erop en bedek ook die met een laag Nutella. Je hebt ongeveer 2 eetlepels nodig per laag. Daarna nog even laten afkoelen. Ook de dag erna (als alles helemaal gekoeld en 'gestold' is) erg lekker! Tip: Lik de Nutella-lepel af voordat je 'm in de afwas doet. 

Duurt ongeveer: 100 minuten

Extra info - Browniemix is bloem, cacao, rijsmiddel, suiker en zout. Wil je een minder kleffe en iets drogere brownie? Bak 'm dan 50 minuten op 170 graden. Wil je 'm nog iets langer bakken, leg dan na 40 minuten een stuk aluminiumfolie losjes over de brownie in de oven. Heb je geen hazelnootsiroop in huis? Geen punt, zonder is ook lekker.

Terug naar 42keuken