Zalmwraps

Boodschappen

200 gr. gerookte zalm in plakken, 100 gr. crème fraîche (2 à 3 el.), 1 pak tortilla wraps (medium), halve sinaasappel, verse dille (4 à 5 takjes), peper, zout, paprikapoeder, 1 teentje knoflook

De keuken in!

Pel en halveer het teentje knoflook en smeer de binnenkant van een kommetje ermee in. Pers het sap van een halve sinaasappel in het kommetje en voeg 2 à 3 el. crème fraîche toe. Roer dit even door met een kleine klopper of vork. Peper, zout en paprikapoeder erbij en weer doorroeren. Hak de verse dille fijn, voeg toe aan de crème en... weer goed roeren. Warm de tortillawraps een half minuutje op in de magnetron. Zet de zalm, de wraps, de crème, een 'werkbord' en een schaal klaar (zie video). Daar gaan we: neem een wrap, doe daarop 2 à 3 eetlepels crème en verdeel het over de wrap. Leg dan 2 plakken zalm over je becrèmede wrap en rol 'm een beetje stevig op. Niet te stevig, anders druk je alle crème eruit, maar ook niet te slap anders vallen straks de rolletjes uit elkaar. Je merkt het eigenlijk vanzelf. Leg de opgerolde wraps op een schaal. Neem vervolgens een snijplank. Snij de wraprollen met een scherp mes in minirolletjes van gelijke grootte. Zorg ervoor dat je daarbij een rechte snijbeweging maakt en dat je niet te veel drukt. Leg de minirolletjes met de zalm zichtbaar naar boven tegen elkaar aan op de schaal waarop je ze gaat serveren. Takje dille erop, glaasje erbij, mmm!

Duurt ongeveer: 15 minuten

Extra info - Gerookte zalm is te koop in verschillende kwaliteiten. Bij de AH heb je bijvoorbeeld regelmatig bruine plekken in de zalm, terwijl juist de gerookte zalm van de Lidl erg goed is (en minder duur). Je kunt de zalmwraps gerust een dag van tevoren maken en bewaren in de koelkast in een afgesloten bak. In plaats van sinaasappelsap kun je ook citroen of limoensap gebruiken; neem dan iets minder sap.

Terug naar 42keuken