Oeufs Cocottes (Cup Eggs)

Boodschappen

eieren (1 per persoon), boter, 2 scheutjes room of 1 el. crème fraîche, geraspte kaas, peper en zout, paprikapoeder, bieslook, en/of andere kruiden naar wens, bijvoorbeeld dille, marjolein, oregano, etc.

De keuken in!

Zet de oven op 180 graden. Beboter de kopjes. Snijd de bieslook fijn. Doe de crème fraîche in een kommetje en roer het los. Breek nu in elk kopje een ei. Voeg room / een lepeltje crème fraîche toe, peper en zout, de bieslook en de kruiden naar keuze. Strooi geraspte kaas erover. De paprikapoeder over de kaas, voor het kleureffect. Vul een ovenschaal met heet water. Zet de kopjes in het water in de ovenschaal. Zet de schaal in het midden van de oven en laat de cup eggs op deze manier (au-bain-marie) gedurende 15 à 20 minuten 'bakken'. Serveren met toast. Smakelijk ontbijt!

Duurt ongeveer: 25 minuten

Extra info - Ovenschaaltjes zijn er in alle soorten en maten. Voor deze 'cup eggs' kun je ook gewoon kopjes gebruiken, net zoals ik doe in de video. Neem dan wel vuurvaste, dus liever niet de antieke theekopjes van overgrootoma. Tip voor bij het gebruik van kruiden: kies er een paar die bij elkaar passen want less is more. Zelf variëren met bijvoorbeeld kleine stukjes ham, champignon, lente-ui, paprika etc. kan natuurlijk altijd! Snijd alles dan extra klein. O! En Oeufs Cocottes is trouwens Frans en spreek je uit als eu kokot :) 

Terug naar 42keuken