Parmezaan Nutella Truffels

Boodschappen

Parmigiano Reggiano (Parmezaanse kaas), Nutella, cacao, poedersuiker. De hoeveelheden zijn afhankelijk van hoe veel truffels je wilt maken.

De keuken in!

Zet alvast de dingen klaar die je nodig hebt: een kom, een steelpannetje met heet water (hier moet de kom in passen), dunne prikkers, gebaksvorkjes, 2 borden en een zeefje. Zet het pannetje met water op laag vuur. Snijd de Parmezaanse kaas in kleine blokjes. Doe 1 of 2 eetlepels Nutella in de kom en plaats 'm in het steelpannetje met heet water. Zorg dat het water niet kookt. De Nutella wordt nu indirect verwarmd. Roer de Nutella tot een romige crème. (Deze methode heet au-bain-marie). Haal de kom uit het pannetje en zet 'm op een doek. Doe nu een schep poedersuiker en 2 scheppen cacao in een kommetje en roer dat goed door elkaar. Schep de mix eruit met een zeefje en bepoeder er 2 borden mee. Pak nu met een dunne prikker (of met vorkjes) een blokje Parmezaan en doop dat in de Nutella. Leg het vervolgens op het eerste bord en rol het als een sneeuwbal door de poedermix. Leg deze eerste truffel daarna voorzichtig op het tweede bord. Doe dat zo met alle parmezaantruffels. Zet het volle bord een half uur in de koelkast en leg de truffels vlak voor het serveren op een (gekoeld) schaaltje.

Variatietip

Gebruik in plaats van Nutella witte chocolade. Die smelt je op dezelfde manier als de Nutella (au-bain-marie). Wil je echt uit de bocht, overweeg dan een Parmezaanse-Nutellafondue! 

Duurt ongeveer: 15 minuten voor 9 truffels (en half uurtje in de koelkast)

Extra info - Ik wilde iets zoetigs maken met Parmezaanse kaas en de combinatie met Nutella leek me perfect. Parmezaanse-Nutellafondue was het eerste waaraan ik dacht, maar ik wilde liever een klein hapje maken. Dus dippen en dan nog een jasje er omheen tegen het plakken (cacao) en klaar was het concept voor deze truffels. Ze zijn een béétje gek maar heel lekker. Zeker na een paar dagen in de koelkast (als ze dan niet al op zijn).

Verscheen in de nieuwsbrief van Red een Kaas

Terug naar 42keuken