Champignon Crèmesoep

Boodschappen

Bakje champignons, sjalotje, 3 teentjes knoflook (minder mag ook), verse peterselie, 200 gr. crème fraîche, witte wijn (2 wijnglazen), olijfolie, 2 bouillonblokjes (bospaddestoelen), peper en zout, halve liter water

De keuken in!

Zet een pan op een laag pitje en giet er een scheut olijfolie in. Snijd de sjalot en de knoflook in stukjes en laat ze even fruiten in de olijfolie. Snijd intussen de champignons. Doe die daarna ook in de pan en zet het vuur hoger. Peper en zout erbij en beetje doorroeren. Schenk na een minuut of 4 de witte wijn in de pan en gooi de bouillonblokjes erbij. Roer daarna de crème fraîche erdoor. Giet er nu een halve liter heet water bij. Zorg ervoor dat het water niet meer kookt. Hak de peterselie fijn. Nu kun je de soep pureren met een staafmixer. Let op dat de staafmixer altijd onder de oppervlakte blijft :) Nu kan de verse peterselie erbij, nog een beetje doorroeren en opdienen. Lekker als weekendlunch of als snelle soep 's avonds, met ovenbroodjes bijvoorbeeld.

Variatietip

In plaats van sjalot, kun je ook prei gebruiken, of bosui. Wil je het iets voller, voeg dan 25 gr. roomboter toe. In plaats van peterselie, kun je ook verse tijm of andere verse kruiden toevoegen.

Duurt ongeveer: 25 minuten

Extra info - Origineel wordt champignonsoep gemaakt met een roux en paddestoelenbouillon waar later champignonstukjes aan worden toegevoegd. Roux is een mengsel van vet (roomboter) en bloem.

Terug naar 42keuken