Boodschappen
250 gr. bloem, 400 ml. karnemelk, 2 eieren, 2 el. suiker, 1 vanillestokje (of 1 el. suiker en 1 zakje vanillesuiker), 4 tl. bakpoeder, 1 el. olie, beetje zout
De keuken in!
Snijd het vanillestokje in de lengte open, schraap er de vanille uit en tik die in een beslagkom. Je kunt de verse vanille ook vervangen door een zakje vanillesuiker. Doe bloem, suiker, zout, bakpoeder, eieren, olie en karnemelk erbij en klop alles goed door elkaar. Laat de koekenpan (of -pannen of bakplaat) goed heet worden en wrijf die in met wat olie. Verdeel het beslag met een kleine pollepel over de koekenpannen (bijvoorbeeld 3 pancakes per pan). Bak ze op half hoog vuur en keer ze na een minuut of 3 om. Let op: keer ze maar 1 keer om, anders worden ze minder fluffy. Serveer ze op elkaar gestapeld met bijvoorbeeld pancake syrup / maple syrup erover, of jam, stroop, blauwe bessen, aardbeien en eventueel nog een klontje boter on top. Yummmza!
Variatietip
Doe er geen suiker of vanillesuiker bij en strooi geraspte kaas op de pancakes nadat je ze heb omgekeerd. Of: doe in stukjes gesneden mozzarella door het beslag en leg verse basilicum op de pancakes nadat je ze hebt omgekeerd. Je kunt i.p.v. karnemelk trouwens ook gewone melk gebruiken.
Duurt ongeveer: 10 minuten
Extra info - Er bestaat ook kant-en-klaar pannenkoekenmix voor American Pancakes, bijvoorbeeld die van Aunt Jemima. Die kun je online kopen of bijvoorbeeld bij Eichholz Delicatessen in de Leidsestraat (Amsterdam).