Sinaasappellikeur (deel 1)

Boodschappen

2 sinaasappels, 10 rozijnen, 30 scheppen suiker, 1 zakje vanillesuiker, 40 koffiebonen, 1 liter (of iets meer) gin, weckpot

De keuken in!

Leg de rozijnen even in warm water. Spoel de weckpot om met kokend water (steriliseren). Niet afdrogen, wel laten uitlekken. Sinaasappels schoonspoelen onder de kraan. Rozijnen uit het water halen en laten drogen op keukenpapier. Doe de rozijnen, vanillesuiker en koffiebonen in de pot en schep de suiker erbij. Doe de 2 sinaasappels in de pot en schenk er 1 liter gin overheen. Iets meer mag ook. Sluit de weckpot en schud alles goed door elkaar. Laat de pot 40 dagen staan op een koele plek. Om de paar dagen even goed schudden. Let op, dat je de pot tussentijds niet opent. Tip: zet de datum waarop de likeur klaar is op de weckpot en in je kalender.

Bekijk ook Sinaasappellikeur Deel 2

Duurt ongeveer: 15 minuten bereiden, 40 dagen wachten

Extra info - De weckpot tussendoor niet openen. Sluit het deksel extra af met bijvoorbeeld een stuk tape of plastic zak. Als de likeur klaar is, smaakt hij ongeveer zoals Grand Marnier of Cointreau. Je kunt de likeur natuurlijk in flessen schenken waarop je een zelfgemaakt etiket plakt.

Terug naar 42keuken